Cheddargratinerad rotsaksgratäng

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Cheddargratinerad rotsaksgratäng

  2. Fräs purjolök och grytrotfrukter med smör i en gryta. Slå på grädde och mjölk. Låt sjuda i ca 20 minuter tills gräddmjölken kokat ihop.
    Smaka av med kryddpeppar, salt och peppar.

  3. Häll upp blandningen i en form eller gastronorm bleck och strö över cheddarost.

  4. Gratinera i ugn 225°C i 15 minuter.

Näringsvärde per portion

  • Energi (kcal)
    496,71 kcal
  • Energi (kJ)
    2080,75 kJ
  • Fett
    41,10 g
  • Enkelomättade fettsyror
    10,01 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,35 g
  • Mättade fettsyror
    26,13 g
  • Fibrer
    4,41 g
  • Järn
    1,17 mg
  • Kalcium
    312,69 mg
  • Kalium
    531,91 mg
  • Kolesterol
    115,67 mg
  • Kolhydrater
    18,42 g
  • Disackarider
    4,64 g
  • Monosackarider
    2,60 g
  • Sackaros
    1,25 g
  • Magnesium
    45,13 mg
  • Natrium
    276,26 mg
  • Niacin
    1,55 mg
  • Protein
    14,06 g
  • Riboflavin
    0,34 mg
  • Tiamin
    0,17 mg
  • Vatten
    262,18 g
  • Vitamin B12
    0,77 µg
  • Vitamin B6
    0,35 mg
  • Vitamin C
    55,50 mg
  • Vitamin D
    0,39 µg
  • Vitamin E
    1,13 mg
  • Zink
    1,77 mg

Energifördelning

Alla näringsvärden

Produkter som inkluderas i receptet