Cheddargratinerad rotsaksgratäng
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Smör25 g
- Vispgrädde7,50 dl
- Mjölk2,50 dl
- Kryddpeppar, malen2,50 krm
- Salt
- Svartpeppar
- Cheddarost250 g
TILLAGNING
1. Fräs purjolök och grytrotfrukter med smör i en gryta.
2. Slå på grädde och mjölk. Låt sjuda i ca 20 minuter tills gräddmjölken kokat ihop.
3. Smaka av med kryddpeppar, salt och peppar.
4. Häll upp blandningen i en form eller gastronorm bleck och strö över cheddarost.
5. ratinera i ugn på 225°C i 15 minuter.
Tips!
Toppa gratängen med lite timjankvistar innan servering.
En lakto-vegetarisk rotsaksgratäng, gratinerad med cheddarost. Gjord på Findus Grytrotfrukter gör rätten enkel att tillaga till många gäster. En perfekt rätt att servera på buffén.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)496,71 kcal
- Energi (kJ)2080,75 kJ
- Fett41,10 g
- Enkelomättade fettsyror10,01 g
- Fleromättade fettsyror1,35 g
- Mättade fettsyror26,13 g
- Fiber4,41 g
- Järn1,17 mg
- Kalcium312,69 mg
- Kalium531,91 mg
- Kolesterol115,67 mg
- Kolhydrat18,42 g
- Disackarider4,64 g
- Monosackarider2,60 g
- Sackaros1,25 g
- Magnesium45,13 mg
- Natrium276,26 mg
- Niacin1,55 mg
- Protein14,06 g
- Riboflavin0,34 mg
- Tiamin0,17 mg
- Vatten262,18 g
- Vitamin B120,77 µg
- Vitamin B60,35 mg
- Vitamin C55,50 mg
- Vitamin D0,39 µg
- Vitamin E1,13 mg
- Zink1,77 mg