Couscouspytt med falafel, raitasås och svarta oliver

Couscouspytt med falafel och oliver

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Värm falafeln i konvektionsugn på 225°C i 12-15 minuter.

  2. 2. Couscouspytten värmes i konvektionsugn på 175°C i 25-30 minuter.

  3. Raitasås

  4. 1. Kärna ur gurkan och riv ner den.

  5. 2. Finhacka mynta och blanda ingredienserna med yoghurten. Smaka av med salt och svartpeppar.

  6. Tips!

  7. Toppa rätten med svarta oliver för extra sälta.

  8. Couscouspytt med falafel och raitasås är ett spännande och kul alternativ till lunchmenyn. Den kalla yoghurtsåsen med gurka och mynta, passar perfekt till kikärtsbullarna.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    540,59 kcal
  • Energi (kJ)
    2261,81 kJ
  • Fett
    16,30 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,31 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,11 g
  • Mättade fettsyror
    3,74 g
  • Fibrer
    13,16 g
  • Järn
    3,31 mg
  • Kalcium
    222,20 mg
  • Kalium
    787 mg
  • Kolesterol
    8,16 mg
  • Kolhydrater
    73,16 g
  • Disackarider
    6,75 g
  • Monosackarider
    5,46 g
  • Sackaros
    4,26 g
  • Magnesium
    74,88 mg
  • Natrium
    674,90 mg
  • Niacin
    3,09 mg
  • Protein
    18,21 g
  • Riboflavin
    0,23 mg
  • Tiamin
    0,37 mg
  • Vatten
    365,01 g
  • Vitamin B12
    0,19 µg
  • Vitamin B6
    0,59 mg
  • Vitamin C
    9,90 mg
  • Vitamin D
    0,02 µg
  • Vitamin E
    3,09 mg
  • Zink
    2,02 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet