Couscouspytt med falafel och oliver
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Turkisk yoghurt800 g
- Gurka1 st
- Salt
- Mynta torkad20 g
- Morot1 kg
- Svartpeppar
TILLAGNING
1. Värm falafeln i konvektionsugn på 225°C i 12-15 minuter.
2. Couscouspytten värmes i konvektionsugn på 175°C i 25-30 minuter.
Raitasås
1. Kärna ur gurkan och riv ner den.
2. Finhacka mynta och blanda ingredienserna med yoghurten. Smaka av med salt och svartpeppar.
Tips!
Toppa rätten med svarta oliver för extra sälta.
Couscouspytt med falafel och raitasås är ett spännande och kul alternativ till lunchmenyn. Den kalla yoghurtsåsen med gurka och mynta, passar perfekt till kikärtsbullarna.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)540,59 kcal
- Energi (kJ)2261,81 kJ
- Fett16,30 g
- Enkelomättade fettsyror6,31 g
- Fleromättade fettsyror3,11 g
- Mättade fettsyror3,74 g
- Fiber13,16 g
- Järn3,31 mg
- Kalcium222,20 mg
- Kalium787 mg
- Kolesterol8,16 mg
- Kolhydrat73,16 g
- Disackarider6,75 g
- Monosackarider5,46 g
- Sackaros4,26 g
- Magnesium74,88 mg
- Natrium674,90 mg
- Niacin3,09 mg
- Protein18,21 g
- Riboflavin0,23 mg
- Tiamin0,37 mg
- Vatten365,01 g
- Vitamin B120,19 µg
- Vitamin B60,59 mg
- Vitamin C9,90 mg
- Vitamin D0,02 µg
- Vitamin E3,09 mg
- Zink2,02 mg