INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Olja500 g
- Tomatpuré500 g
- Grönsaksbuljong, pulver340 g
- Vatten till buljong17 liter
- Krydda150 g
TILLAGNING
1. Fräs Veggie färs och purjolök i smör.
2. Tillsätt tomatpuré, selleripuré och köttbuljong. Låt soppan koka upp.
3. Häll i rotfruktsstrimlor och låt sjuda ett par minuter.
4. Smaksätt med kebabkrydda.
5. Tillsätt Gräslök strax före servering.
Tips!
Servera med en klick crème fraiche för att ge en brytande syra.Klassikern Cowboysoppa, gjord på Veggie färs. Ett sojaprotein som är ett utmärkt alternativ till en vegetarisk kost. Just denna cowboysoppa är gjord med både purjolök och rotfruktsstrimlor. Mums!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)127,72 kcal
- Energi (kJ)534,65 kJ
- Fett6,73 g
- Enkelomättade fettsyror1,45 g
- Fleromättade fettsyror1,28 g
- Mättade fettsyror3,10 g
- Fibrer4,55 g
- Järn1,75 mg
- Kalcium95,31 mg
- Kalium399,35 mg
- Kolesterol12,80 mg
- Kolhydrater7,63 g
- Disackarider0,84 g
- Monosackarider1,43 g
- Sackaros0,83 g
- Magnesium56,65 mg
- Natrium700,24 mg
- Niacin1,40 mg
- Protein7 g
- Riboflavin0,16 mg
- Tiamin0,23 mg
- Vatten283,41 g
- Vitamin B120,11 µg
- Vitamin B60,23 mg
- Vitamin C12,31 mg
- Vitamin D0,03 µg
- Vitamin E1,55 mg
- Zink0,95 mg