Lövbiff med gröna bönor & bearnaise

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Lövbiff

  2. 1. Tina den formbara färsen i rumstemperatur i cirka 2 timmar eller över natten i kylen.

  3. 2. Finhacka lök och blanda med färsen. Tillsätt salt och peppar efter smak.

  4. 3. Forma färsen till bollar på 100 gram och pressa dem platta och tunna.

  5. 4. Stek i stekpanna med lite olja eller i ugnen tills de fått en gyllene färg.

  6. Gröna bönor & tomat

  7. 1. Tillaga haricots verts och pommes frites enligt anvisning på förpackningarna.

  8. 2. Dela tomaterna på hälften och grilla dem på snittytan eller ugnsbaka på 220 grader tills de fått en fin yta.

  9. Bearnaisesås

  10. 1. Värm upp bearnaisesåsen enligt anvisning på förpackningen.

  11. Tips!

  12. Servera gärna en grillad tomat till lövbiffen.

  13. Green Cuisine formbar färs - en färs gjod på ärtprotein och veteprotein. Passar utmärkt att använda till exempelvis en vegetarisk lövbiff! Servera med bearnaisesås och få en lakto-vegetarisk rätt!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    635,23 kcal
  • Energi (kJ)
    2657,73 kJ
  • Fett
    40,87 g
  • Enkelomättade fettsyror
    21,02 g
  • Fleromättade fettsyror
    11,93 g
  • Mättade fettsyror
    7,08 g
  • Fibrer
    11,24 g
  • Järn
    2,39 mg
  • Kalcium
    109,26 mg
  • Kalium
    931,24 mg
  • Kolesterol
    76,36 mg
  • Kolhydrater
    41,94 g
  • Disackarider
    0,81 g
  • Monosackarider
    3,64 g
  • Sackaros
    0,77 g
  • Magnesium
    100,01 mg
  • Natrium
    861,29 mg
  • Niacin
    4,41 mg
  • Protein
    20,21 g
  • Riboflavin
    0,46 mg
  • Tiamin
    1,31 mg
  • Vatten
    277,84 g
  • Vitamin B12
    0,54 µg
  • Vitamin B6
    0,47 mg
  • Vitamin C
    23,08 mg
  • Vitamin D
    1,44 µg
  • Vitamin E
    10,08 mg
  • Zink
    9,03 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet