Lövbiff med gröna bönor & bearnaise
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1000 g
- Gul lök160 g
- Pommes frites1000 g
- Haricots verts1000 g
- Salt10 g
- Peppar2 g
- Tomat300 g
TILLAGNING
Lövbiff
1. Tina den formbara färsen i rumstemperatur i cirka 2 timmar eller över natten i kylen.
2. Finhacka lök och blanda med färsen. Tillsätt salt och peppar efter smak.
3. Forma färsen till bollar på 100 gram och pressa dem platta och tunna.
4. Stek i stekpanna med lite olja eller i ugnen tills de fått en gyllene färg.
Gröna bönor & tomat
1. Tillaga haricots verts och pommes frites enligt anvisning på förpackningarna.
2. Dela tomaterna på hälften och grilla dem på snittytan eller ugnsbaka på 220 grader tills de fått en fin yta.
Bearnaisesås
1. Värm upp bearnaisesåsen enligt anvisning på förpackningen.
Tips!
Servera gärna en grillad tomat till lövbiffen.
Green Cuisine formbar färs - en färs gjod på ärtprotein och veteprotein. Passar utmärkt att använda till exempelvis en vegetarisk lövbiff! Servera med bearnaisesås och få en lakto-vegetarisk rätt!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)635,23 kcal
- Energi (kJ)2657,73 kJ
- Fett40,87 g
- Enkelomättade fettsyror21,02 g
- Fleromättade fettsyror11,93 g
- Mättade fettsyror7,08 g
- Fiber11,24 g
- Järn2,39 mg
- Kalcium109,26 mg
- Kalium931,24 mg
- Kolesterol76,36 mg
- Kolhydrat41,94 g
- Disackarider0,81 g
- Monosackarider3,64 g
- Sackaros0,77 g
- Magnesium100,01 mg
- Natrium861,29 mg
- Niacin4,41 mg
- Protein20,21 g
- Riboflavin0,46 mg
- Tiamin1,31 mg
- Vatten277,84 g
- Vitamin B120,54 µg
- Vitamin B60,47 mg
- Vitamin C23,08 mg
- Vitamin D1,44 µg
- Vitamin E10,08 mg
- Zink9,03 mg