Falafel med couscouspytt och raita

Falafel med couscouspytt och raita

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Värm falafeln i konvektionsugn i 225 grader i 12-15 min.
    Couscouspytten värmes i konvektionsugn i 175 grader i 25-30 min.
    Kärna ur gurkan och riv ner den, finhacka myntan och blanda ingredienserna med yoghurten. Smaka av med salt och svartpeppar.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    540,59 kcal
  • Energi (kJ)
    2261,81 kJ
  • Fett
    16,30 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,31 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,11 g
  • Mättade fettsyror
    3,74 g
  • Fibrer
    13,16 g
  • Järn
    3,31 mg
  • Kalcium
    222,20 mg
  • Kalium
    787 mg
  • Kolesterol
    8,16 mg
  • Kolhydrater
    73,16 g
  • Disackarider
    6,75 g
  • Monosackarider
    5,46 g
  • Sackaros
    4,26 g
  • Magnesium
    74,88 mg
  • Natrium
    674,90 mg
  • Niacin
    3,09 mg
  • Protein
    18,21 g
  • Riboflavin
    0,23 mg
  • Tiamin
    0,37 mg
  • Vatten
    365,01 g
  • Vitamin B12
    0,19 µg
  • Vitamin B6
    0,59 mg
  • Vitamin C
    9,90 mg
  • Vitamin D
    0,02 µg
  • Vitamin E
    3,09 mg
  • Zink
    2,02 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet