Falafel med morotshummus & broccoliris
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- ris600 g
- bladpersilja, hackad6 g
- citronsaft0,50 dl
- Morotshummus
- kikärter950 g
- tahini3 msk
- rapsolja0,50 msk
- salt10 g
- vitlök, pressad15 g
- gurka800 g
- svartpeppar6 g
- rödlök500 g
- tomat700 g
- vitvinsvinäger0,75 dl
- olivolja0,50 dl
TILLAGNING
Broccoli- och morotsris
1. Koka riset enligt anvisningar.
2. Lägg broccoli och morötter på ett bleck och tina i ugn. Blanda sedan med det kokta riset. Rör i citronsaft och hackad bladpersilja.
Morotshummus
1. Tina Morotsmix robust och lägg i en mixer tillsammans med kikärtor, tahini, olivolja, vitlök samt salt och peppar. Mixa till en jämn hummus.
Grönsaker
1. Skär tomat och gurka i bitar och lägg i en skål.
2. Skär rödlök i tunna skivor och lägg ner skålen.
3. Blanda grönsakerna med olja, vinäger samt salt och peppar.
Tillaga Falafel enligt anvisning på förpackningen.
Servera falafel tillsammans med broccoli- och morotsris, morotshummus och grönsaker.
Tips!
En grövre morotshummus ger rätten lite mer "bite"!
Krispig, smakrik falafel med ris och en smarrig hummus på bland annat morot. En rätt som passar utmärkt att servera på lunchmenyn, både till stora och små gäster.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)931,71 kcal
- Energi (kJ)3897,58 kJ
- Fett22,44 g
- Enkelomättade fettsyror8,59 g
- Fleromättade fettsyror3,90 g
- Mättade fettsyror2,66 g
- Fiber22,95 g
- Järn10,68 mg
- Kalcium285,56 mg
- Kalium1828,81 mg
- Kolhydrat139,24 g
- Disackarider6,71 g
- Monosackarider9,44 g
- Sackaros6,43 g
- Magnesium105,37 mg
- Natrium881,62 mg
- Niacin5,67 mg
- Protein35,74 g
- Riboflavin0,13 mg
- Tiamin0,48 mg
- Vatten391,60 g
- Vitamin B60,98 mg
- Vitamin C36,48 mg
- Vitamin E4,24 mg
- Zink2,21 mg