
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- sötpotatispommes frites1 kg
- ajvar relishsås10 msk
- sallad2 st
- rödlök, tunt skivad2 st
- tomat, tunt skivad2 st
- gräddfil1 dl
- Rödbetshummus
- kikärter, kokta200 g
- tahini, 1 msk
- vitlöksklyfta1 st
- olivolja1 msk
- salt och peppar
TILLAGNING
Rödbetshummus
Tips!
Få mer inspiration till vegetariska burgare här!
Falafelburgare, ett utmärkt val för gäster som önskar vegetariska burgare på menyn. Servera med toppings som inte innehåller laktos eller ägg, för att få en helt vegansk burgare.
1. Tillaga rödbetorna enligt anvisning på förpackningen och kyl sedan ner dem.
2. Mixa alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
3. Rör i gräddfil.
Falafelburgare
1. Tillaga falafelburgare enligt anvisning på förpackningen.
2. Tillaga sötpotatispommes frites.
3. Skär rödlök och tomat i tunna skivor. Dela salladen.
4. Montera burgarna med samtliga ingredienser och servera sötpotatispommes frites vid sidan av.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)544,64 kcal
- Energi (kJ)2278,58 kJ
- Fett25,25 g
- Enkelomättade fettsyror10,61 g
- Fleromättade fettsyror5,58 g
- Mättade fettsyror6,05 g
- Fibrer12,16 g
- Järn3,34 mg
- Kalcium139,84 mg
- Kalium991,44 mg
- Kolesterol3,51 mg
- Kolhydrater60,76 g
- Disackarider3,06 g
- Monosackarider2,66 g
- Sackaros2,46 g
- Magnesium82,60 mg
- Natrium595,78 mg
- Niacin4,36 mg
- Protein12,60 g
- Riboflavin0,17 mg
- Tiamin0,21 mg
- Vatten181,88 g
- Vitamin B120,02 µg
- Vitamin B60,66 mg
- Vitamin C22,47 mg
- Vitamin D0,01 µg
- Vitamin E5,48 mg
- Zink1,71 mg