Falafelburgare med rödbetshummus

Falafelburgare med rödbetshummus

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Rödbetshummus

  2. 1. Tillaga rödbetorna enligt anvisning på förpackningen och kyl sedan ner dem.

  3. 2. Mixa alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

  4. 3. Rör i gräddfil.

  5. Falafelburgare

  6. 1. Tillaga falafelburgare enligt anvisning på förpackningen.

  7. 2. Tillaga sötpotatispommes frites.

  8. 3. Skär rödlök och tomat i tunna skivor. Dela salladen.

  9. 4. Montera burgarna med samtliga ingredienser och servera sötpotatispommes frites vid sidan av.

  10. Tips!

  11. Få mer inspiration till vegetariska burgare här!

  12. Falafelburgare, ett utmärkt val för gäster som önskar vegetariska burgare på menyn. Servera med toppings som inte innehåller laktos eller ägg, för att få en helt vegansk burgare.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    544,64 kcal
  • Energi (kJ)
    2278,58 kJ
  • Fett
    25,25 g
  • Enkelomättade fettsyror
    10,61 g
  • Fleromättade fettsyror
    5,58 g
  • Mättade fettsyror
    6,05 g
  • Fiber
    12,16 g
  • Järn
    3,34 mg
  • Kalcium
    139,84 mg
  • Kalium
    991,44 mg
  • Kolesterol
    3,51 mg
  • Kolhydrat
    60,76 g
  • Disackarider
    3,06 g
  • Monosackarider
    2,66 g
  • Sackaros
    2,46 g
  • Magnesium
    82,60 mg
  • Natrium
    595,78 mg
  • Niacin
    4,36 mg
  • Protein
    12,60 g
  • Riboflavin
    0,17 mg
  • Tiamin
    0,21 mg
  • Vatten
    181,88 g
  • Vitamin B12
    0,02 µg
  • Vitamin B6
    0,66 mg
  • Vitamin C
    22,47 mg
  • Vitamin D
    0,01 µg
  • Vitamin E
    5,48 mg
  • Zink
    1,71 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet