Getostgratinerade rödbetor med honung
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- olivolja0,50 dl
- honung2 msk
- rosmarin10 g
- getost300 g
- salt
- svartpeppar
TILLAGNING
1. Börja med att tina rödbetorna.
2. Sätt ugnen på 225° C med övervärme eller varmluft. Alternativt sätt på salamandern.
3. Lägg rödbetorna i en ugnsfast form. Blanda upp med olivolja, salt och peppar.
4. Smula över getosten och gratinera i ugn eller salamander tills osten fått fin gyllenbrun färg.
5. Vid servering ringla honung över och garnera med plockad rosmarin.
Tips!
Toppa rätten med rostade pinjenötter eller valnötter för extra crunch.
En klassisk rätt som gillas av många. Mustiga rödbetor ugnsgratinerade med getost. Ett utmärkt alternativ på salladsbordet. Kan också serveras som en salladsrätt på menyn.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)207,97 kcal
- Energi (kJ)870,10 kJ
- Fett13,29 g
- Enkelomättade fettsyror5,05 g
- Fleromättade fettsyror0,81 g
- Mättade fettsyror6,65 g
- Fiber2,64 g
- Järn0,54 mg
- Kalcium72,85 mg
- Kalium322,28 mg
- Kolesterol29,28 mg
- Kolhydrat13,64 g
- Disackarider9,67 g
- Monosackarider2,98 g
- Sackaros9,45 g
- Magnesium19,26 mg
- Natrium225,95 mg
- Niacin0,39 mg
- Protein7,39 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,02 mg
- Vatten100,25 g
- Vitamin B120,06 µg
- Vitamin B60,10 mg
- Vitamin C3,38 mg
- Vitamin D0,05 µg
- Vitamin E1,01 mg
- Zink0,65 mg