Getostmarinerade rödbetor med honung och rosmarin

Getostgratinerade rödbetor med honung

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Börja med att tina rödbetorna.

  2. 2. Sätt ugnen på 225° C med övervärme eller varmluft. Alternativt sätt på salamandern.

  3. 3. Lägg rödbetorna i en ugnsfast form. Blanda upp med olivolja, salt och peppar.

  4. 4. Smula över getosten och gratinera i ugn eller salamander tills osten fått fin gyllenbrun färg.

  5. 5. Vid servering ringla honung över och garnera med plockad rosmarin.

  6. Tips!

  7. Toppa rätten med rostade pinjenötter eller valnötter för extra crunch.

  8. En klassisk rätt som gillas av många. Mustiga rödbetor ugnsgratinerade med getost. Ett utmärkt alternativ på salladsbordet. Kan också serveras som en salladsrätt på menyn.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    207,97 kcal
  • Energi (kJ)
    870,10 kJ
  • Fett
    13,29 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,05 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,81 g
  • Mättade fettsyror
    6,65 g
  • Fiber
    2,64 g
  • Järn
    0,54 mg
  • Kalcium
    72,85 mg
  • Kalium
    322,28 mg
  • Kolesterol
    29,28 mg
  • Kolhydrat
    13,64 g
  • Disackarider
    9,67 g
  • Monosackarider
    2,98 g
  • Sackaros
    9,45 g
  • Magnesium
    19,26 mg
  • Natrium
    225,95 mg
  • Niacin
    0,39 mg
  • Protein
    7,39 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,02 mg
  • Vatten
    100,25 g
  • Vitamin B12
    0,06 µg
  • Vitamin B6
    0,10 mg
  • Vitamin C
    3,38 mg
  • Vitamin D
    0,05 µg
  • Vitamin E
    1,01 mg
  • Zink
    0,65 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet