
Grillad burgare med ägg och bacon
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1 kg
- BBQ-sås100 g
- Cheddarost150 g
- Ägg10 st
- Bacon350 g
- Romansallad65 g
- Tomat10 st
- Franskbröd, tjocka skivor20 st
- Inlagd gurka, skivad200 g
- Majonnäs1,50 dl
- Dijonsenap1,50 dl
TILLAGNING
1. Blanda majonnäs med dijonsenap och smaka av med svartpeppar.
2. Stek ägg med gulan upp.
3. Grilla eller stek Vegansk burgare på hög värme med rapsolja tills de fått en fin brynt yta.
4. Stek bacon tills de blir krispiga.
5. Smörstek franskbrödskivor på ena sidan tills de blivit gyllenbruna.
6. Montera burgaren med bröd, inlagd gurka, dijonnaise, tomat, sallad, Vegansk burgare, cheddarost, BBQ-sås, bacon, bröd och avsluta med ett stekt ägg på toppen.
Tips!
Bara din fantasti sätter gränser för den ultimata burgaren!
Denna lakto-ovo-vegetariska rätten med Vegansk burgare passar perfekt på brunchmenyn (men även till lunch och kväll)! Servera denna lite udda burgare till dina modiga gäster som är sugna att testa något nytt.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)738,93 kcal
- Energi (kJ)3093,49 kJ
- Fett45,06 g
- Enkelomättade fettsyror11,85 g
- Fleromättade fettsyror9,69 g
- Mättade fettsyror11,03 g
- Fiber5,69 g
- Järn2,35 mg
- Kalcium255,43 mg
- Kalium516,81 mg
- Kolesterol254,45 mg
- Kolhydrat32,58 g
- Disackarider2,52 g
- Monosackarider5,24 g
- Sackaros1,59 g
- Magnesium59,19 mg
- Natrium917,77 mg
- Niacin2,38 mg
- Protein48,48 g
- Riboflavin0,43 mg
- Tiamin0,31 mg
- Vatten196,54 g
- Vitamin B121,62 µg
- Vitamin B60,29 mg
- Vitamin C12,23 mg
- Vitamin D1,06 µg
- Vitamin E5,58 mg
- Zink2,24 mg