Grön gulasch

Grön Gulasch

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Gul lök
    2 st
  • Vitlöksklyftor
    6 st
  • Passerade tomater
    500 g
  • Paprikapulver
    3 msk
  • Kummin
    3 msk
  • 5-6 dl vatten
  • Balsamvinäger
    50 g
  • Grön paprika
    2 st
  • Rapsolja till stekning
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Tillbehör
  • Turkisk yoghurt
  • Lantbröd

TILLAGNING

  1. 1. Skala och hacka löken och vitlöken.

  2. En vegansk gulasch gjord på Veggie färs, ett sojaprotein. Smakrik och mustig passar den perfekt för en värmande lunch. Toppa med turkisk yoghurt och få en lakto-vegetarisk gryta. 

  3. 2. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs lök och paprika på medelvärme.

  4. 3. Tillsätt passerade tomater, kryddor, vatten och balsamvinäger. Sätt på locket och koka upp.

  5. 4. Låt sedan koka på svag värme i cirka 10 minuter.

  6. 5. Lägg i Veggie färs och koka ytterligare 5 minuter.

  7. 6. Smaka av med salt och peppar.

  8. 7. Skär paprikan i bitar och lägg den i grytan.

  9. Tips!

  10. Servera gärna med turkisk yoghurt och lantbröd.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    253,98 kcal
  • Energi (kJ)
    1062,64 kJ
  • Fett
    7,22 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,40 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,47 g
  • Mättade fettsyror
    0,80 g
  • Fibrer
    9,14 g
  • Järn
    4,57 mg
  • Kalcium
    181,97 mg
  • Kalium
    600,60 mg
  • Kolhydrater
    21,64 g
  • Disackarider
    0,63 g
  • Monosackarider
    4,68 g
  • Sackaros
    0,68 g
  • Magnesium
    144,24 mg
  • Natrium
    285,44 mg
  • Niacin
    2,74 mg
  • Protein
    20,77 g
  • Riboflavin
    0,33 mg
  • Tiamin
    0,61 mg
  • Vatten
    172,31 g
  • Vitamin B6
    0,55 mg
  • Vitamin C
    56,14 mg
  • Vitamin E
    4,65 mg
  • Zink
    2,43 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet