Grön gulasch

Grön Gulasch

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Gul lök
    2 st
  • Vitlöksklyftor
    6 st
  • Passerade tomater
    500 g
  • Paprikapulver
    3 msk
  • Kummin
    3 msk
  • 5-6 dl vatten
  • Balsamvinäger
    50 g
  • Grön paprika
    2 st
  • Rapsolja till stekning
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Tillbehör
  • Turkisk yoghurt
  • Lantbröd

TILLAGNING

  1. Skala och hacka löken och vitlöken. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs lök och paprika på medelvärme.

  2. Tillsätt passerade tomater, kryddor, vatten och balsamvinäger. Sätt på locket och koka upp. Låt sedan koka på svag värme i cirka 10 minuter.

  3. Lägg i Quornfärs och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär paprikan i bitar och lägg den i grytan.

  4. Servera gärna med turkisk yoghurt och lantbröd

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    189,28 kcal
  • Energi (kJ)
    791,94 kJ
  • Fett
    2,51 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,72 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,05 g
  • Mättade fettsyror
    0,67 g
  • Fibrer
    6,54 g
  • Järn
    1,51 mg
  • Kalcium
    107,77 mg
  • Kalium
    484,60 mg
  • Kolhydrater
    21,14 g
  • Disackarider
    0,63 g
  • Monosackarider
    5,48 g
  • Sackaros
    0,63 g
  • Magnesium
    55,74 mg
  • Natrium
    344,44 mg
  • Niacin
    1,35 mg
  • Protein
    16,82 g
  • Riboflavin
    0,36 mg
  • Tiamin
    1,30 mg
  • Vatten
    185,59 g
  • Vitamin B12
    0,30 µg
  • Vitamin B6
    0,28 mg
  • Vitamin C
    56,14 mg
  • Vitamin E
    1,47 mg
  • Zink
    8,49 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet