Grön Jansson

Grön Jansson

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. 2. Blanda tinad purjolök och rotfrukstrimlor. Skär syltlöken i bitar.

  3. 3. Stöt kryddpeppar och lagerblad i en mortel. Blanda sedan med salt.

  4. 4. Varva rotfruktstrimlor, purjolök, syltlök, peppar, lagerblad och salt i ett G-N bleck. Häll på grädde. Strö över ströbröd och klicka på smöret. Grädda i ugn i cirka 40 minuter.

  5. Tips!

  6. Dekorera gärna med lite grönkålsblad innan servering.

  7. En julbuffén utan en Jansson är inte komplett. Prova att göra en lakto-vegetarisk variant, det gör att fler gäster kan få njuta av en riktigt god Jansson på julbordet. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    485,42 kcal
  • Energi (kJ)
    2031,07 kJ
  • Fett
    41,30 g
  • Enkelomättade fettsyror
    9,96 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,62 g
  • Mättade fettsyror
    26,18 g
  • Fiber
    6,03 g
  • Järn
    2,08 mg
  • Kalcium
    152,79 mg
  • Kalium
    651 mg
  • Kolesterol
    116,87 mg
  • Kolhydrat
    21,81 g
  • Disackarider
    5,81 g
  • Monosackarider
    2,08 g
  • Sackaros
    3,67 g
  • Magnesium
    58,55 mg
  • Natrium
    211,72 mg
  • Niacin
    1,62 mg
  • Protein
    4,95 g
  • Riboflavin
    0,23 mg
  • Tiamin
    0,27 mg
  • Vatten
    254,54 g
  • Vitamin B12
    0,27 µg
  • Vitamin B6
    0,29 mg
  • Vitamin C
    20,59 mg
  • Vitamin D
    0,13 µg
  • Vitamin E
    1,80 mg
  • Zink
    1,16 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet