Krispig bönsallad

Krispig bönsallad

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Servera en härligt krispig bönsallad med rostad lök och Crème Fraiche.

  2. Gör så här:

  3. Skölj sallad och blanda med tinade salladsgrönsaker. 

  4. Toppa med rostad lök och krutonger. Rör ut 
    Crème Fraiche med lite vatten, salt och peppar.
    Ringla över dressingen strax före servering.


  5. Tips: Ersätt rostad lök med solrosfrö eller pumpafrö för nötigare karaktär. Det ger en krispig textur.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    88,75 kcal
  • Energi (kJ)
    371,30 kJ
  • Fett
    5,04 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,55 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,54 g
  • Mättade fettsyror
    2,22 g
  • Fibrer
    2,03 g
  • Järn
    0,85 mg
  • Kalcium
    32,79 mg
  • Kalium
    152,57 mg
  • Kolesterol
    6,43 mg
  • Kolhydrater
    7,55 g
  • Disackarider
    1,24 g
  • Monosackarider
    0,84 g
  • Sackaros
    0,94 g
  • Magnesium
    18,01 mg
  • Natrium
    117,38 mg
  • Niacin
    0,72 mg
  • Protein
    2,36 g
  • Riboflavin
    0,08 mg
  • Tiamin
    0,07 mg
  • Vatten
    70,28 g
  • Vitamin B12
    0,01 µg
  • Vitamin B6
    0,09 mg
  • Vitamin C
    8,50 mg
  • Vitamin D
    0,01 µg
  • Vitamin E
    0,76 mg
  • Zink
    0,34 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet