Linssallad med Mini Falafel & tahinisås

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Koka linserna enligt anvisningar i buljong.

  2. 2. Tillaga Mini Falafel enligt anvisning på förpackningen.

  3. 3. Rör ihop tahini med citron, vitlök, örter och vatten. Smaka av.

  4. 4. Hacka grönsakerna och blanda sedan de kokta linserna.

  5. 5. Lägg mixsallad i en skål och toppa sedan med linser och Mini Falafel. Ringla över dressing och strö över pumpafrön.

  6. Tips!

  7. Det går även bra att använda solrosfrön.

  8. Green Cuisine Mini Falafel är ready to eat, vilket betyder att de endast behöver tina innan servering. Det möjliggör tid i köket så att fokus kan läggas på annat, som en smarrig tahinisås!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    619,24 kcal
  • Energi (kJ)
    2590,81 kJ
  • Fett
    20,36 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,01 g
  • Fleromättade fettsyror
    5,96 g
  • Mättade fettsyror
    3,21 g
  • Fibrer
    20,52 g
  • Järn
    9,20 mg
  • Kalcium
    266,90 mg
  • Kalium
    1511,66 mg
  • Kolhydrater
    69,09 g
  • Disackarider
    4,18 g
  • Monosackarider
    6,66 g
  • Sackaros
    3,84 g
  • Magnesium
    174,84 mg
  • Natrium
    633,59 mg
  • Niacin
    3,35 mg
  • Protein
    29,34 g
  • Riboflavin
    0,30 mg
  • Tiamin
    0,59 mg
  • Vatten
    306,40 g
  • Vitamin B6
    1,05 mg
  • Vitamin C
    72,09 mg
  • Vitamin E
    5,10 mg
  • Zink
    4,40 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet