Morotsbiff på risottobädd

Morotsbiff på risottobädd

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Morotsbiff svensk FINDUS 96012375
    600 g
  • Risotto
  • Arborioris
    850 g
  • Schalottenlök
    150 g
  • Kranvatten
    1,75 liter
  • Grönsaksbuljong
    0,75 dl
  • Matlagningsvin vitt
    5 dl
  • Smör
    45 g
  • Parmesanost
    450 g
  • Spenat
    250 g
  • Champinjoner
    200 g
  • Röd paprika
    200 g
  • Salt och peppar

TILLAGNING

  1. Hacka och fräs schalottenlök med riset lite lätt.

  2. Slå på vin, koka upp. Häll på hälften av buljongen och

  3. sjud upp, mata riset med buljong under omrörning tills

  4. riset ar klart och har en liten kärna kvar. Avsluta med

  5. smöret, salt, peppar, parmensanost och spenat.

  6. Fräs svamp och paprika och lägg pa toppen av risotton.

  7. Tillaga morotsbiffarna enligt anvisning på förpackningen

  8. och servera till.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    630,66 kcal
  • Energi (kJ)
    2638,84 kJ
  • Fett
    21,71 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,13 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,60 g
  • Mättade fettsyror
    12,12 g
  • Fibrer
    4,64 g
  • Järn
    1,93 mg
  • Kalcium
    701,27 mg
  • Kalium
    608,83 mg
  • Kolesterol
    73,57 mg
  • Kolhydrater
    77,18 g
  • Disackarider
    2,81 g
  • Monosackarider
    2,48 g
  • Sackaros
    1,09 g
  • Magnesium
    104,98 mg
  • Natrium
    824,54 mg
  • Niacin
    7,90 mg
  • Protein
    28,54 g
  • Riboflavin
    0,44 mg
  • Tiamin
    0,29 mg
  • Vatten
    323,52 g
  • Vitamin B12
    0,85 µg
  • Vitamin B6
    0,83 mg
  • Vitamin C
    44,77 mg
  • Vitamin D
    0,31 µg
  • Vitamin E
    2,75 mg
  • Zink
    3,22 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet