
Morotsbiff på risottobädd
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Morotsbiff svensk FINDUS 96012375600 g
- Risotto
- Schalottenlök150 g
- Arborioris850 g
- Kranvatten1,75 liter
- Grönsaksbuljong0,75 dl
- Matlagningsvin vitt5 dl
- Smör45 g
- Parmesanost450 g
- Champinjoner200 g
- Spenat250 g
- Röd paprika200 g
- Salt och peppar
TILLAGNING
Hacka och fräs schalottenlök med riset lite lätt.
Slå på vin, koka upp. Häll på hälften av buljongen och
sjud upp, mata riset med buljong under omrörning tills
riset ar klart och har en liten kärna kvar. Avsluta med
smöret, salt, peppar, parmensanost och spenat.
Fräs svamp och paprika och lägg pa toppen av risotton.
Tillaga morotsbiffarna enligt anvisning på förpackningen
och servera till.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)630,66 kcal
- Energi (kJ)2638,84 kJ
- Fett21,71 g
- Enkelomättade fettsyror6,13 g
- Fleromättade fettsyror1,60 g
- Mättade fettsyror12,12 g
- Fiber4,64 g
- Järn1,93 mg
- Kalcium701,27 mg
- Kalium608,83 mg
- Kolesterol73,57 mg
- Kolhydrat77,18 g
- Disackarider2,81 g
- Monosackarider2,48 g
- Sackaros1,09 g
- Magnesium104,98 mg
- Natrium824,54 mg
- Niacin7,90 mg
- Protein28,54 g
- Riboflavin0,44 mg
- Tiamin0,29 mg
- Vatten323,52 g
- Vitamin B120,85 µg
- Vitamin B60,83 mg
- Vitamin C44,77 mg
- Vitamin D0,31 µg
- Vitamin E2,75 mg
- Zink3,22 mg