
Burgare med ädelost och cheddar
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1 kg
- Hamburgerbröd700 g
- Farinsocker2,50 msk
- Ädelost300 g
- Rödlök3 st
- Smör till stekning50 g
- Kruksallad200 g
- Cheddarost150 g
- Majonnäs5 dl
- Salladslök50 g
- Tomat400 g
- BBQ-sås100 g
TILLAGNING
- 1. Karamellisera löken genom att bryna löken på medelvärme med smör och farinsocker. 
- 2. Stek Vegansk burgare på hög värme med lite matfett till att den har fått en fyn stekyta. 
- 3. Lägg cheddarost och ädelost på burgaren efter första vändningen och låt osten smälta lite innan montering av burgaren påbörjas. 
- 4. Skiva tomat och salladslök. Grovhacka rödlök. 
- 5. Montera burgaren med bröd och övriga ingredienser. 
 Tips!
 Servera gärna med lite ugnsrostad klyftpotatis för att göra rätten extra mättande.
 Denna lakto-ovo-vegetariska burgare på ärtprotein med ädelost, karamelliserad rödlök och BBQ-sås passar bra att servera så väl på restaurangen eller i matsalen. Ett perfekt tillägg på den vegetariska menyn för alla som älskar mer klimatsmarta alternativ.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)989,39 kcal
- Energi (kJ)4141,36 kJ
- Fett68,13 g
- Enkelomättade fettsyror12,56 g
- Fleromättade fettsyror24,94 g
- Mättade fettsyror16,17 g
- Fiber6,44 g
- Järn1,14 mg
- Kalcium266,71 mg
- Kalium320,35 mg
- Kolesterol112,19 mg
- Kolhydrat47,66 g
- Disackarider4,76 g
- Monosackarider4,53 g
- Sackaros3,44 g
- Magnesium36,98 mg
- Natrium886,87 mg
- Niacin2,47 mg
- Protein44,48 g
- Riboflavin0,34 mg
- Tiamin0,21 mg
- Vatten110,09 g
- Vitamin B121,16 µg
- Vitamin B60,33 mg
- Vitamin C8,16 mg
- Vitamin D0,33 µg
- Vitamin E3,57 mg
- Zink2,46 mg

 
		 
		