Quorn pizza med paprika och tomat

Pizza med Veggie färs, paprika & tomat

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Stek Veggie färs i olja. Vänd runt lite av tomatsåsen och smaka av med salt och peppar.

  2. 2. Lägg pizzabotten på ett lågt bleck och bred på resterande tomatsås och strö över ost.

  3. 3. Fördela skivad tomat och paprika på pizzbotten och klicka på Veggie färs. Krydda med rosmarin.

  4. 4. Baka pizzan med paprika och tomat i ugn i 300 grader ca 4-6 minuter.

  5. Tips!

  6. Servera gärna med en god sallad till.

  7. En lakto-vegetarisk pizza med Veggie färs är garanterat uppskattad av såväl skolbarn som restaurangens gäster och ett gott alternativ på den vegetariska menyn och matsedeln.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    456,18 kcal
  • Energi (kJ)
    1908,84 kJ
  • Fett
    22,08 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,85 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,20 g
  • Mättade fettsyror
    7,26 g
  • Fibrer
    6,78 g
  • Järn
    2,73 mg
  • Kalcium
    337,74 mg
  • Kalium
    386,01 mg
  • Kolesterol
    26,33 mg
  • Kolhydrater
    37,29 g
  • Disackarider
    1,61 g
  • Monosackarider
    3,88 g
  • Sackaros
    0,10 g
  • Magnesium
    98,11 mg
  • Natrium
    551,01 mg
  • Niacin
    2,80 mg
  • Protein
    23,75 g
  • Riboflavin
    0,31 mg
  • Tiamin
    0,43 mg
  • Vatten
    130,18 g
  • Vitamin B12
    0,59 µg
  • Vitamin B6
    0,43 mg
  • Vitamin C
    52,99 mg
  • Vitamin D
    0,06 µg
  • Vitamin E
    5,27 mg
  • Zink
    2,65 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet