
Quinoa- och sötpotatisbiffar med betor
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 900 g
- Honung50 g
- Chèvre200 g
- Salt4 g
TILLAGNING
1. Tillaga Quinoa- och sötpotatisbiffarna enligt anvisning på förpackningen.
2. Lägg rödbetor i ett bleck och vänd runt i honung, salt och olja.
3. Smula över chèvre och tillaga betorna i ugnen på 180 grader i cirka 30 minuter.
4. Toppa gärna betorna med lite extra honung efter tillagningen.
Tips!
Servera gärna en god örtolja och rostade pumpafrön till.
Smakrik lakto-vegetarisk rätt som passar såväl till lunchmenyn som till kvällsmenyn. Spröd Quinoa- och sötpotatisbiffar med ugnsrostade betor med getost och pumpafrön.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)230,79 kcal
- Energi (kJ)965,57 kJ
- Fett10,65 g
- Enkelomättade fettsyror3,32 g
- Fleromättade fettsyror1,28 g
- Mättade fettsyror5 g
- Fiber5,64 g
- Järn1,24 mg
- Kalcium105,43 mg
- Kalium521,66 mg
- Kolesterol59,26 mg
- Kolhydrat21,59 g
- Disackarider8,57 g
- Monosackarider4,08 g
- Sackaros8,31 g
- Magnesium34,24 mg
- Natrium805,90 mg
- Niacin1,05 mg
- Protein9,38 g
- Riboflavin0,18 mg
- Tiamin0,07 mg
- Vatten144,53 g
- Vitamin B120,23 µg
- Vitamin B60,25 mg
- Vitamin C6,67 mg
- Vitamin D0,27 µg
- Vitamin E1,76 mg
- Zink1,14 mg