Quinoa- och sötpotatisbiffar med grillad fetaost

Quinoa- och sötpotatisbiffar med fetaost

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Skär potatis i klyftor och vänd runt i olja i ett bleck. Krydda med salt och tillaga i ugn på 200 grader i cirka 25 minuter.

  2. Rödbetshummus

  3. 1. Lägg rödbetor i en mixer tillsammans med tahini, olivolja, vitlök samt salt och peppar. Mixa till en jämn hummus.

  4. Picklad gurka

  5. 1. Rör samman en 1-2-3 lag.

  6. 2. Lägg i tunna skivor av gurka, chili och dill.

  7. Lägg fetaosten i ett bleck och grilla i ugnen på 200 grader tills den fått en fin gyllenbrun färg. Tillaga Quinoa- och sötpotatisbiffarna i ugnen enligt anvisning på förpackningen.

  8. Tips!

  9. Servera gärna en grönsallad till.

  10. Spröda Quinoa- och sötpotatisbiffar är en bra källa till både vitamin A och fiber. Serveras med rödbetshummus, grillad feta och picklad gurka. En perfekt lunchrätt att ha på menyn!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    838,84 kcal
  • Energi (kJ)
    3508,82 kJ
  • Fett
    50,86 g
  • Enkelomättade fettsyror
    20,94 g
  • Fleromättade fettsyror
    5,15 g
  • Mättade fettsyror
    21,90 g
  • Fibrer
    8,85 g
  • Järn
    2,81 mg
  • Kalcium
    831,73 mg
  • Kalium
    1544,97 mg
  • Kolesterol
    106,80 mg
  • Kolhydrater
    63,13 g
  • Disackarider
    10,64 g
  • Monosackarider
    3,19 g
  • Sackaros
    10,04 g
  • Magnesium
    117,46 mg
  • Natrium
    1909,09 mg
  • Niacin
    6,97 mg
  • Protein
    28,62 g
  • Riboflavin
    0,36 mg
  • Tiamin
    0,26 mg
  • Vatten
    455,05 g
  • Vitamin B12
    1,56 µg
  • Vitamin B6
    0,98 mg
  • Vitamin C
    82,02 mg
  • Vitamin D
    0,20 µg
  • Vitamin E
    5,36 mg
  • Zink
    4,86 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning