Rödbetssallad med hasselnötskräm

Rödbetssallad med hasselnötskräm

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Rapsolja
    2 msk
  • Salt och peppar
  • Coktailtomater
    200 g
  • Rapsolja
    2 msk
  • Balsamvinäger
    2 msk
  • Råsocker
    1 msk
  • Salt och peppar
  • Spenat, färsk
    70 g
  • Rädisa
    50 g
  • Hasselnötskräm
  • Smetana
    2 dl
  • Salt och peppar
  • Hasselnötter
    100 g
  • Hasselnötter
    30 g

TILLAGNING

  1. 1.  Lägg rödbetor på bleck och ringla på olja, salt och peppar.

  2. 2.  Dela tomater och lägg på bleck och ringla på olja och balsamicovinäger. Strö på socker, salt och peppar.

  3. 3.  Sätt in både rödbetor och tomater i ugnen på 150°C i 30 minuter.

  4. 4.  Blanda samman rödbetorna och tomaterna med spenat och rädisor på ett fat.

  5. 5.  Hacka hasselnötterna och blanda med smetana och smaka av med salt och peppar.

  6. 6.  Spritsa små klickar på fatet och strö över lite hackade hasselnötter.

    Tips!
    Hoppa över hasselnötterna om det finns någon nötallergiker.

    En fräsch och god sallad som funkar lika bra till vegetariska altenativ som kött och kyckling. Ett tillbehör som definitivt bör få en plats på salladsbuffén!

Näringsvärde per portion (400 g)

    Alla näringsvärden

    Energifördelning

    Produkter som inkluderas i receptet