Spenatpinnar med mangosalsa & chilimajo

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Mangosalsa

  2. 1. Blanda mango med majs, gurka och salladslök. Rör i lime och krydda med salt och peppar.

  3. Chilimajo

  4. 1. Blanda majonnäs, sambal oelek och tinad mangopuré till en sås. Smaka av med salt.

  5. 1. Dela avokadon och skär den i skivor.

  6. 2. Lägg spenatpinnarna på ett bleck och tillaga enligt anvisning på förpackningen.

  7. 3. Värm tortillabröden.

  8. 4. Montera ihop rätten genom att lägga sallad på tortillas tillsammans med avokado, mangosalsa, chilimajo och Spenatpinnar.

  9. Tips!

  10. Toppa rätten med färsk koriander och lite lime.

  11. Lakto-vegetariska Spenatpinnar fyllda med krämig spenat. Ett utmärkt och kul sätt att få in mer spännande rätter på menyn. Enkla att tillaga till många gäster!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    489,90 kcal
  • Energi (kJ)
    2049,88 kJ
  • Fett
    26,87 g
  • Enkelomättade fettsyror
    12,91 g
  • Fleromättade fettsyror
    8,01 g
  • Mättade fettsyror
    4,34 g
  • Fibrer
    8,04 g
  • Järn
    3,42 mg
  • Kalcium
    158,96 mg
  • Kalium
    1541,32 mg
  • Kolesterol
    11,40 mg
  • Kolhydrater
    48,25 g
  • Disackarider
    4,35 g
  • Monosackarider
    7,22 g
  • Sackaros
    3,67 g
  • Magnesium
    150,31 mg
  • Natrium
    653,93 mg
  • Niacin
    3,87 mg
  • Protein
    10,07 g
  • Riboflavin
    0,46 mg
  • Tiamin
    0,33 mg
  • Vatten
    352,52 g
  • Vitamin B12
    0,10 µg
  • Vitamin B6
    0,76 mg
  • Vitamin C
    82,29 mg
  • Vitamin E
    8,46 mg
  • Zink
    1,99 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet