Spenatpinnar med mangosalsa & chilimajo
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1,10 kg
- Mangosalsa
- mango i bitar400 g
- 200 g
- salladslök, strimlad120 g
- gurka i bitar200 g
- salt6 g
- peppar4 g
- limesaft0,75 dl
- Chilimajo
- majonnäs1 dl
- sambal oelek0,50 msk
- avokado800 g
- koriander
- sallad800 g
- små tortillas500 g
TILLAGNING
Mangosalsa
1. Blanda mango med majs, gurka och salladslök. Rör i lime och krydda med salt och peppar.
Chilimajo
1. Blanda majonnäs, sambal oelek och tinad mangopuré till en sås. Smaka av med salt.
1. Dela avokadon och skär den i skivor.
2. Lägg spenatpinnarna på ett bleck och tillaga enligt anvisning på förpackningen.
3. Värm tortillabröden.
4. Montera ihop rätten genom att lägga sallad på tortillas tillsammans med avokado, mangosalsa, chilimajo och Spenatpinnar.
Tips!
Toppa rätten med färsk koriander och lite lime.
Lakto-vegetariska Spenatpinnar fyllda med krämig spenat. Ett utmärkt och kul sätt att få in mer spännande rätter på menyn. Enkla att tillaga till många gäster!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)489,90 kcal
- Energi (kJ)2049,88 kJ
- Fett26,87 g
- Enkelomättade fettsyror12,91 g
- Fleromättade fettsyror8,01 g
- Mättade fettsyror4,34 g
- Fiber8,04 g
- Järn3,42 mg
- Kalcium158,96 mg
- Kalium1541,32 mg
- Kolesterol11,40 mg
- Kolhydrat48,25 g
- Disackarider4,35 g
- Monosackarider7,22 g
- Sackaros3,67 g
- Magnesium150,31 mg
- Natrium653,93 mg
- Niacin3,87 mg
- Protein10,07 g
- Riboflavin0,46 mg
- Tiamin0,33 mg
- Vatten352,52 g
- Vitamin B120,10 µg
- Vitamin B60,76 mg
- Vitamin C82,29 mg
- Vitamin E8,46 mg
- Zink1,99 mg