Suffléomelett med spenat

Suffléomelette med spenat

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Sätt ugnen på 250°C.

  2. 2. Blanda tinad purjolök med paprikapulver och muskotnöt. Krama ur tinad spenat och blanda med purjolöken.

  3. 3. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum.

  4. 4. Lägg gulorna i bunken med lök och spenat. Blanda i kesella eller kvarg och det mesta av osten och salt. Rör till en jämn smet och vänd i äggvitorna.

  5. 5. Smöra ett G-N bleck och häll i smeten och strö över den sista osten och lite cayennepeppar. Sätt i ugnen i cirka 12 minuter.

  6. Tips!

  7. Gör omeletten i en gjutjärnspanna. Stek den först på spisen 4-5 minuter och sätt in i ugnen 250 grader de sista 10 minuterna.

  8. En omelett som passar bra till frukostbuffén. Då den tillagas i ugnen blir omeletten fluffig. Går även utmärkt att servera som lunch med en grönsallad till.

Näringsvärde per portion (400 g)

    Alla näringsvärden

    Energifördelning

    Produkter som inkluderas i receptet