Suffléomelett med spenat

Suffléomelette med spenat

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Sätt ugnen på 250°C.

  2. Blanda tinad purjolök med paprikapulver och muskotnöt. Krama ur tinad spenat och blanda med purjolöken.

  3. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum. Lägg gulorna i bunken med lök och spenat och blanda i kesella/kvarg och det mesta av osten och salt. Rör till en jämn smet och vänd i äggvitorna.

  4. Smöra ett G-N bleck och häll i smeten och strö över den sista osten och lite cayennepeppar. Sätt i ugnen ca 12 minuter.

  5. Eller gör omelleten i en gjutjärnspanna. Stek den först på spisen 4-5 min och sätt in i ugnen 250°C de sista 10 minuterna.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    335,56 kcal
  • Energi (kJ)
    1403,98 kJ
  • Fett
    23,50 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,29 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,41 g
  • Mättade fettsyror
    13,03 g
  • Fibrer
    1,97 g
  • Järn
    3,49 mg
  • Kalcium
    476,78 mg
  • Kalium
    899,66 mg
  • Kolesterol
    235,43 mg
  • Kolhydrater
    3,94 g
  • Disackarider
    1,94 g
  • Monosackarider
    1,04 g
  • Sackaros
    0,20 g
  • Magnesium
    120,24 mg
  • Natrium
    268,88 mg
  • Niacin
    1,21 mg
  • Protein
    26,57 g
  • Riboflavin
    0,78 mg
  • Tiamin
    0,21 mg
  • Vatten
    226,06 g
  • Vitamin B12
    1,74 µg
  • Vitamin B6
    0,36 mg
  • Vitamin C
    58,24 mg
  • Vitamin D
    0,86 µg
  • Vitamin E
    6,89 mg
  • Zink
    3,26 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet