INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Paprikapulver1 msk
- Muskotnöt mald0,50 tsk
- 1,20 kg
- Ägg9 st
- Kesella600 g
- Cheddarost375 g
- Salt2,50 tsk
- Cayennepeppar2 krm
TILLAGNING
1. Sätt ugnen på 250°C.
2. Blanda tinad purjolök med paprikapulver och muskotnöt. Krama ur tinad spenat och blanda med purjolöken.
3. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum.
4. Lägg gulorna i bunken med lök och spenat. Blanda i kesella eller kvarg och det mesta av osten och salt. Rör till en jämn smet och vänd i äggvitorna.
5. Smöra ett G-N bleck och häll i smeten och strö över den sista osten och lite cayennepeppar. Sätt i ugnen i cirka 12 minuter.
Tips!
Gör omeletten i en gjutjärnspanna. Stek den först på spisen 4-5 minuter och sätt in i ugnen 250 grader de sista 10 minuterna.
En omelett som passar bra till frukostbuffén. Då den tillagas i ugnen blir omeletten fluffig. Går även utmärkt att servera som lunch med en grönsallad till.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)335,56 kcal
- Energi (kJ)1403,98 kJ
- Fett23,50 g
- Enkelomättade fettsyror6,29 g
- Fleromättade fettsyror1,41 g
- Mättade fettsyror13,03 g
- Fiber1,97 g
- Järn3,49 mg
- Kalcium476,78 mg
- Kalium899,66 mg
- Kolesterol235,43 mg
- Kolhydrat3,94 g
- Disackarider1,94 g
- Monosackarider1,04 g
- Sackaros0,20 g
- Magnesium120,24 mg
- Natrium268,88 mg
- Niacin1,21 mg
- Protein26,57 g
- Riboflavin0,78 mg
- Tiamin0,21 mg
- Vatten226,06 g
- Vitamin B121,74 µg
- Vitamin B60,36 mg
- Vitamin C58,24 mg
- Vitamin D0,86 µg
- Vitamin E6,89 mg
- Zink3,26 mg