Syrad morotsmix med chili och rosmarin

Syrad morotsmix med chili och rosmarin

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Citron, saft och rivet skal
    1 st
  • Chili röd
    1 st
  • Olivolja
    2 msk
  • Rosmarin, färsk
    5 g
  • Babyspenat
    100 g
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar

TILLAGNING

  1. 1. Blanda ihop citronsaft, citronskal och olivolja.

  2. 2. Häll dressingen över morotsmixen och babyspenaten.

  3. 3. Blanda och tillsätt finskuren chili och plockad rosmarin.

  4. 4. Smaka av med flingsalt och nymald svartpeppar.

  5. Tips!

  6. Morotsmix robust går bra att bara tina och ger därför mer tid i köket till annat.

  7. Ett gott tillbehör till salladsbuffén eller varmrätten är dessa syrade morötter med smak av chili och rosmarin. Prova att laga morötter på nytt vis. Det kommer gästerna att uppskatta!

Näringsvärde per portion (400 g)

    Alla näringsvärden

    Energifördelning

    Produkter som inkluderas i receptet