Syrad morotsmix med chili och rosmarin

Syrad morotsmix med chili och rosmarin

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Citron, saft och rivet skal
    1 st
  • Chili röd
    1 st
  • Olivolja
    2 msk
  • Babyspenat
    100 g
  • Rosmarin, färsk
    5 g
  • Flingsalt
     g
  • Nymald svartpeppar
     g

TILLAGNING

  1. Blanda ihop citronsaft, citronskal och olivolja. Häll dressingen över morotsmixen och babyspenaten. Blanda och tillsätt finskuren chili och plockad rosmarin. Smaka av med flingsalt och nymald svartpeppar.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    53,94 kcal
  • Energi (kJ)
    225,59 kJ
  • Fett
    2,92 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,96 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,37 g
  • Mättade fettsyror
    0,43 g
  • Fibrer
    1,90 g
  • Järn
    0,36 mg
  • Kalcium
    27,38 mg
  • Kalium
    222,36 mg
  • Kolhydrater
    5,10 g
  • Disackarider
    1,90 g
  • Monosackarider
    2,21 g
  • Sackaros
    1,90 g
  • Magnesium
    15,88 mg
  • Natrium
    28,98 mg
  • Niacin
    0,57 mg
  • Protein
    0,92 g
  • Riboflavin
    0,02 mg
  • Tiamin
    0,04 mg
  • Vatten
    75,23 g
  • Vitamin B6
    0,13 mg
  • Vitamin C
    17,77 mg
  • Vitamin E
    1,10 mg
  • Zink
    0,21 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet