INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Paprika röd2 st
- Aubergine1 st
- Zucchini1 st
- Spetskålshuvud0,50 st
- Lök röd2 st
- Tacokrydda (varav 30 g/12 pers till kikärterna)50 g
- Matolja1 dl
- Solrosfrö0,25 dl
- Pumpafrö0,25 dl
- Ägg3 st
- Mjölk2,50 dl
- Sambal Oelek2 tsk
- salt
- Riven ost200 g
TILLAGNING
1. Skiva och dela paprika, aubergine, zucchini, spetskål och rödlök i grova bitar, blanda med lite olja.
10. Grädda pajen i ca 20-30 minuter på 200°C eller tills äggstanningen har satt sig.
Tips!
Servera gärna en sallad på tomat, mozzarella och fetaost vid sidan om pajen.
Denna goda lakto-ovo-vegetariska grönsakspaj med tacokrydda blir ett härlig inslag på menyn. Passar såväl på lunchmenyn som cafémenyn. Servera gärna lite yoghurt eller crème fraiche till pajen.
2. Rosta grönsakerna i ugnen i 200°C i ca 10-15 minuter, rör runt emellanåt.
3. Tillaga Veggie färs enligt anvisning på förpackningen.
4. Blanda Veggie färs med tacokrydda och olja.
5. Rosta solrosfrö och pumpafrö i lite olja i en stekpanna eller i ugn 200 grader i 10 minuter.
6. Förbered äggstanning (ägg, mjölk och salt) och sambal oelek.
7. Varva alla förberedda ingredienser i fiberpajskal.
8. Bottna med Veggie färs, häll över de rostade grönsakerna, toppa med äggstanning och riven ost.
9. Garnera med solros- och pumpafrön på toppen.