Quorn taco- och grönsakspaj

Taco- och grönsakspaj

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Paprika röd
    2 st
  • Aubergine
    1 st
  • Zucchini
    1 st
  • Spetskålshuvud
    0,50 st
  • Lök röd
    2 st
  • Tacokrydda (varav 30 g/12 pers till kikärterna)
    50 g
  • Matolja
    1 dl
  • Solrosfrö
    0,25 dl
  • Pumpafrö
    0,25 dl
  • Ägg
    3 st
  • Mjölk
    2,50 dl
  • Sambal Oelek
    2 tsk
  • salt
  • Riven ost
    200 g

TILLAGNING

  1. 1. Skiva och dela paprika, aubergine, zucchini, spetskål och rödlök i grova bitar, blanda med lite olja.

  2. 10. Grädda pajen i ca 20-30 minuter på 200°C eller tills äggstanningen har satt sig.

  3. Tips!

  4. Servera gärna en sallad på tomat, mozzarella och fetaost vid sidan om pajen.

  5. Denna goda lakto-ovo-vegetariska grönsakspaj med tacokrydda blir ett härlig inslag på menyn. Passar såväl på lunchmenyn som cafémenyn. Servera gärna lite yoghurt eller crème fraiche till pajen. 

  6. 2. Rosta grönsakerna i ugnen i 200°C i ca 10-15 minuter, rör runt emellanåt.

  7. 3. Tillaga Veggie färs enligt anvisning på förpackningen.

  8. 4. Blanda Veggie färs med tacokrydda och olja.

  9. 5. Rosta solrosfrö och pumpafrö i lite olja i en stekpanna eller i ugn 200 grader i 10 minuter.

  10. 6. Förbered äggstanning (ägg, mjölk och salt) och sambal oelek.

  11. 7. Varva alla förberedda ingredienser i fiberpajskal.

  12. 8. Bottna med Veggie färs, häll över de rostade grönsakerna, toppa med äggstanning och riven ost.

  13. 9. Garnera med solros- och pumpafrön på toppen.

Näringsvärde per portion (400 g)

    Alla näringsvärden

    Energifördelning

    Produkter som inkluderas i receptet