Tacofalafel och het böncrème

Tacofalafel och het böncrème

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Tortillabröd 10 st stora eller 20-30 st små
    400 g
  • Gurka
    2 st
  • Lime
    2 st
  • Koriander
    30 g
  • Tomatsalsa
    400 g
  • Syrad rödlök
  • Ättika 12 %
    1 dl
  • Socker
    2 dl
  • Rödlök
    250 g
  • Vatten
    3 dl
  • Refried beans
  • Vitlök
    4 st
  • Majsolja el rapsolja
    2 dl
  • Chili, grön
    4 st
  • Svarta bönor, kokta
    400 g
  • Limesaft
    15 g
  • Salt

TILLAGNING

  1. Syrad rödlök

  2. Tärna gurka och skiva lime.

  3. Lägg upp varmt tortillabröd och bred på refried beans, tomatsalsa, gurka, syrad rödlök. Lägg sist på falafel och koriander.

  4. Tips!

  5. Servera med limeklyftor.

  6. Servera Mini falafel på nytt sätt - i vegansk taco med het böncrème, syrad lök och tomatsalsa. En rätt som kommer sticka ut på menyn och som kommer uppskattas av många.

  7. 1. Skiva rödlöken i fina hela ringar. 

  8. 2. Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg rödlöken i lagen och låt svalna.

  9. Refried beans

  10. 1. Skölj de kokta bönorna.

  11. 2. Halvera vitlöksklyftorna och skiva chilin grovt.

  12. 3. Fritera långsamt i oljan till fin färg på medelvärme. Addera bönorna, låt koka med i några minuter.

  13. 4. Mixa allt samman till önskad konsistens, smaka av med salt och färskpressad lime.

  14. Tina eller värm falafel enligt anvisning på förpackningen.

Näringsvärde per portion (400 g)

    Alla näringsvärden

    Energifördelning

    Produkter som inkluderas i receptet