Tre sorters ost

Tre sorters ost

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Cheddarost
    30 g
  • Philadelphia, naturell
    40 g
  • Pumpakärnor, rostade
    5 g
  • Ädelost
    15 g
  • Brieost
    15 g
  • Ruccolasallad
  • Sockerärter
  • Tomat, gul 1 klyfta
    1 st
  • Rabarberkompott
  • Kanelstång
    1 st
  • Rabarber
    500 g
  • Socker
    1,50 dl
  • Kranvatten
    0,50 dl
  • Ingefära, riven
    1 msk
  • Färsk pressad juice av en citron

TILLAGNING

  1. Dela tekakan på mitten, bre brödet på båda sidorna. Lägg sallad, sockerärtor och tomatklyftan på bottenskivan. Fördela ostarna ovanpå. Lägg sedan på rabarberkompotten, pumpakärnorna och ärtskott. Och till sist, lägg på locket på toppen.

    Rabarberkompott
    Skär rabarber i 2 cm tjocka skivor. Lägg i en kastrull med socker, kanelstång, vatten, ingefära och citronjuice. Koka ihop till en kompott i ca 10-15 minuter. Ta från värmen och låt den svalna. Förvaras kallt.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    1136,19 kcal
  • Energi (kJ)
    4754,95 kJ
  • Fett
    35,11 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,56 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,44 g
  • Mättade fettsyror
    19,92 g
  • Fibrer
    23,03 g
  • Järn
    2,62 mg
  • Kalcium
    489,30 mg
  • Kalium
    1362,52 mg
  • Kolesterol
    88,46 mg
  • Kolhydrater
    166,62 g
  • Disackarider
    130,32 g
  • Monosackarider
    9,52 g
  • Sackaros
    128,05 g
  • Magnesium
    103,63 mg
  • Natrium
    648,59 mg
  • Niacin
    3,50 mg
  • Protein
    25,83 g
  • Riboflavin
    0,39 mg
  • Tiamin
    0,32 mg
  • Vatten
    670,02 g
  • Vitamin B12
    1,05 µg
  • Vitamin B6
    0,46 mg
  • Vitamin C
    46,34 mg
  • Vitamin D
    0,36 µg
  • Vitamin E
    4,37 mg
  • Zink
    3,90 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet