Ugnsrostade rotfrukter

Ugnsrostade rotfrukter

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Ugnsrosta rotfrukterna med lite olivolja och flingsalt enligt anvisning på förpackningen.

  2. 2. Ringla över balsamicovinäger och blanda ner olika salladsblad innan servering.

  3. Tips!

  4. Perfekt tillbehör att servera på lunchbuffén.

  5. Ugnsrostade rotfrukter är ett bra sätt att äta mer grönsaker. Och de fungerar som ett bra komplement till många proteiner; fisk, kyckling och vegetariska proteiner.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    21,36 kcal
  • Energi (kJ)
    89,40 kJ
  • Fett
    0,30 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,02 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,14 g
  • Mättade fettsyror
    0,06 g
  • Fibrer
    1,50 g
  • Järn
    0,54 mg
  • Kalcium
    25,20 mg
  • Kalium
    150 mg
  • Kolhydrater
    3,18 g
  • Disackarider
    0,96 g
  • Monosackarider
    0,18 g
  • Sackaros
    0,96 g
  • Magnesium
    14,40 mg
  • Natrium
    22,80 mg
  • Niacin
    0,42 mg
  • Protein
    0,72 g
  • Riboflavin
    0,04 mg
  • Tiamin
    0,07 mg
  • Vatten
    53,70 g
  • Vitamin B6
    0,06 mg
  • Vitamin C
    4,80 mg
  • Vitamin E
    0,17 mg
  • Zink
    0,24 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet