Quorn burgare med lingonchutney

Vegansk burgare med lingonchutney

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Lingonchutney

  2. 1.  Koka upp alla ingredienser till lingonchutney i en kastrull och låt småputtra under omrörning i ca 20 minuter. Låt svalna. Förvara i glasburk i kyl.


  3. Karamelliserad lök

  4. 1.  Skär lök i ½ cm tjocka ringar. Hetta upp smöret i en stekpanna på medelvärme. Lägg i löken och fräs den gyllene brun. Tillsätt socker och låt det smälta.


  5. Vegansk burgare

  6. 1. Stek eller grilla Vegansk burgare på medelvärme i rapsolja, ca 3 min på varje sida.

  7. 2. Skiva ost i tjocka skivor och lägg på osten när du vänder burgaren så den får smälta.

  8. 3.  Montera burgarna med bröd, burgare, romansallad, lök och lingonchutney.

  9. Tips!

  10. Servera lite mixed fries till burgaren.

  11. Servera den här underbart goda och gröna burgaren som ett lakto-vegetariskt alternativ på hamburgermenyn. Enkelt recept med det lilla extra som passar till stora serveringar inom restaurang och storkök.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    690,42 kcal
  • Energi (kJ)
    2889,28 kJ
  • Fett
    20,82 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,54 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,81 g
  • Mättade fettsyror
    7,28 g
  • Fiber
    8,42 g
  • Järn
    1,34 mg
  • Kalcium
    200,01 mg
  • Kalium
    409,54 mg
  • Kolesterol
    31,80 mg
  • Kolhydrat
    80,45 g
  • Disackarider
    33,91 g
  • Monosackarider
    5,46 g
  • Sackaros
    29,74 g
  • Magnesium
    42,43 mg
  • Natrium
    544,18 mg
  • Niacin
    1,56 mg
  • Protein
    40,10 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,19 mg
  • Vatten
    152,85 g
  • Vitamin B12
    0,28 µg
  • Vitamin B6
    0,23 mg
  • Vitamin C
    16,72 mg
  • Vitamin D
    0,07 µg
  • Vitamin E
    1,20 mg
  • Zink
    1,52 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet