Vegetarisk färsgratäng med Quornfärs

Vegetarisk färsgratäng med Quornfärs

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. MOS

  2. Skala och skiva potatisen i grova skivor och koka den mjukt.

  3. Värm mjölk, smör och plasternackspurén. Pressa potatisen och blanda med övriga ingredienser. Smaka av  med salt och peppar.

  4. FÄRSBLANDNING

  5. Hacka löken och fräs tillsammans med Quornfärs och timjan.

  6. Häll på krossade tomater, tomatpuré och ärter och morötterna. Låt sjuda några minuter och smaksätt med salt, peppar och lite socker.

  7. Lägg färsblandningnen i botten på en smord ugnsform/bleck.

  8. Spritsa alternativt lägg över moset. Sätt ugnen på 190C i ca 20-25 min. För en gyllenbrun yta så öka temperaturen de sista minuterna.

  9. Tips! Smula lite getost över mosen innan gratnering i ugnen.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    345,54 kcal
  • Energi (kJ)
    1445,67 kJ
  • Fett
    8,02 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,12 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,16 g
  • Mättade fettsyror
    3,86 g
  • Fibrer
    11,55 g
  • Järn
    2,24 mg
  • Kalcium
    119,21 mg
  • Kalium
    1160,05 mg
  • Kolesterol
    54,97 mg
  • Kolhydrater
    43,04 g
  • Disackarider
    6,32 g
  • Monosackarider
    5,21 g
  • Sackaros
    5,02 g
  • Magnesium
    90,89 mg
  • Natrium
    448,09 mg
  • Niacin
    5,46 mg
  • Protein
    19,12 g
  • Riboflavin
    0,45 mg
  • Tiamin
    1,19 mg
  • Vatten
    354,61 g
  • Vitamin B12
    0,57 µg
  • Vitamin B6
    0,59 mg
  • Vitamin C
    61,64 mg
  • Vitamin D
    0,45 µg
  • Vitamin E
    2,21 mg
  • Zink
    7,59 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet