
Veggie boulette med vetekornspilaff
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1,50 kg
- slanggurka2 st
- Tzatziki
- riven, dränerad gurka400 g
- vitlöksklyfta3 st
- naturell yoghurt400 g
- salt och peppar
TILLAGNING
1. Tillaga veggie boulette och vetekornspilaff enligt anvisning på förpackningarna.
Tzatziki
1. Strimla gurkor fint och krama ur vätskan. Låt sedan ligga i durkslag.
2. Blanda naturell yoghurt, salt och peppar.
3. Pressa ner vitlök och vänd ner de avrunna gurkstrimlorna. Rör runt.
Servera veggie bouletterna med vetekornspilaffen på tallrik med strimlor av gurka och tzatziki.
Tips!
Det går även bra att använda Mini falafel.
Lakto-vegetarisk lunchrätt med sojabaserade Veggie Bouletter. Serveras med vetekornspilaff med grillade grönsaker och god tzatziki. Passar både stora och små gäster.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)724,47 kcal
- Energi (kJ)3031,25 kJ
- Fett21,05 g
- Enkelomättade fettsyror3,41 g
- Fleromättade fettsyror11,46 g
- Mättade fettsyror3,81 g
- Fiber25,67 g
- Järn13,84 mg
- Kalcium221,68 mg
- Kalium2110,80 mg
- Kolesterol4,08 mg
- Kolhydrat60,83 g
- Disackarider25,50 g
- Monosackarider5,27 g
- Sackaros23 g
- Magnesium490,86 mg
- Natrium84,86 mg
- Niacin6,77 mg
- Protein59,57 g
- Riboflavin1,77 mg
- Tiamin3,35 mg
- Vatten231,32 g
- Vitamin B120,10 µg
- Vitamin B62,92 mg
- Vitamin C17,70 mg
- Vitamin D0,01 µg
- Vitamin E19,96 mg
- Zink27,93 mg