Veggie burgare med selleristomp och äppelchutney

Veggie burgare med selleristomp & äppelchutney

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Börja med chutneyn.
    Tärna Äppelklyftorna, lägg dem i en kastrull och tillsätt socker, vinäger, salt och peppar. Låt koka utan lock ca 5 min. Låt chutneyn kallna.

    Tillaga hagenburgaren. Värm från djupfryst till 70°C centrumtemperatur.
    Konvektionsugn, med ånga, 150°C, 12 - 15 min.

    Koka potatisen och mosa den. Tillsätt Selleripuré, späd med mjölk. Tillsätt margarin och morötter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt Persilja strax för servering.

  2. Ett gott, nyttigt och grönt alternativ gjort på soja.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    514,77 kcal
  • Energi (kJ)
    2153,82 kJ
  • Fett
    11,80 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,37 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,63 g
  • Mättade fettsyror
    3,89 g
  • Fibrer
    13,62 g
  • Järn
    3,16 mg
  • Kalcium
    190,89 mg
  • Kalium
    1527,85 mg
  • Kolesterol
    14,92 mg
  • Kolhydrater
    70,35 g
  • Disackarider
    15,53 g
  • Monosackarider
    10,43 g
  • Sackaros
    12,93 g
  • Magnesium
    113,36 mg
  • Natrium
    181,28 mg
  • Niacin
    6,31 mg
  • Protein
    24,26 g
  • Riboflavin
    0,44 mg
  • Tiamin
    1,06 mg
  • Vatten
    470,06 g
  • Vitamin B12
    0,12 µg
  • Vitamin B6
    0,74 mg
  • Vitamin C
    70,73 mg
  • Vitamin D
    0,23 µg
  • Vitamin E
    4,88 mg
  • Zink
    2,01 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning