Vegobullar med matvete & tzatziki
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- matvete800 g
- Tomater, semitorkade800 g
- rödlök, strimlad200 g
- basilika6 g
- olivolja30 g
- vitvinsvinäger40 g
- salt11 g
- svartpeppar8 g
- Tzatziki
- grekisk yoghurt5 dl
- gurka, riven500 g
- Persilja1 msk
- vitlök, pressad20 g
TILLAGNING
1. Koka matvete enligt anvisningar på förpackningen.
2. Blanda semitorkade tomater med rödlök, basilika, olivolja och balsamico. Krydda med salt och peppar.
3. Rör samman grekisk yoghurt med gurka, vitlök och persilja. Krydda med salt och peppar.
4. Lägg Vegobullar på ett bleck och tillaga enligt anvisning på förpackningen.
Tips!
Servera gärna med en grönsallad.
Green Cuisine Vegobullar gjorda på ärtprotein - ett utmärkt val för gäster som önskar ett veganskt alternativ till köttbullar. Enkla att tillaga i ugn eller stekpanna.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)746,68 kcal
- Energi (kJ)3124,83 kJ
- Fett26,36 g
- Enkelomättade fettsyror4,59 g
- Fleromättade fettsyror5,36 g
- Mättade fettsyror4,81 g
- Fiber22,70 g
- Järn10,06 mg
- Kalcium175,93 mg
- Kalium2857,51 mg
- Kolesterol12,80 mg
- Kolhydrat52,45 g
- Disackarider13,56 g
- Monosackarider20,22 g
- Sackaros12,18 g
- Magnesium332,40 mg
- Natrium3898,13 mg
- Niacin6,68 mg
- Protein62,97 g
- Riboflavin0,95 mg
- Tiamin1,45 mg
- Vatten135,61 g
- Vitamin B120,12 µg
- Vitamin B62,62 mg
- Vitamin C6,12 mg
- Vitamin D0,03 µg
- Vitamin E15,11 mg
- Zink15,56 mg