Vegobullar med pasta & grönpepparsås
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Rapsolja0,50 dl
- Grönsaksbuljong, koncentrerad0,50 dl
- Vatten1,50 dl
- Salt10 g
- Svartpeppar4 g
- Gemellipasta (tvilling)800 g
- Grönpeppar2 msk
- Oregano30 g
- Schalottenlök100 g
- Parmesanost100 g
- Smetana500 g
- Zucchini400 g
TILLAGNING
1. Koka pasta enligt anvisning på förpackning. Håll varm.
2. Fräs grönpeppar i kastrull, koka sedan upp smetana tillsammans med koncentrerad buljong.
3. Riv squash och häll över i den varma såsen. Smaka av såsen med salt och peppar.
4. Häll över såsen i pastan och rör runt så att den blir krämig.
5. Tillaga Vegobullar enligt anvisning på förpackning.
6. Servera den krämiga pastan med Vegobullar och hyvlad parmesan.
Tips!
Det går bra att byta ut mejerierna mot veganska alternativ för en vegansk rätt.
Denna lakto-vegetariska pastarätt med veganska Vegobullar passar perfekt för den gröna dagen på matsedeln. Lättlagad rätt som passar de flesta och innehåller mycket protein.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)727,57 kcal
- Energi (kJ)3044,51 kJ
- Fett33,80 g
- Enkelomättade fettsyror7,64 g
- Fleromättade fettsyror1,97 g
- Mättade fettsyror13,80 g
- Fiber5,46 g
- Järn1,32 mg
- Kalcium212,42 mg
- Kalium302,35 mg
- Kolesterol55,90 mg
- Kolhydrat63,09 g
- Disackarider2,02 g
- Monosackarider1,73 g
- Sackaros0,35 g
- Magnesium56,02 mg
- Natrium524 mg
- Niacin1,64 mg
- Protein39,75 g
- Riboflavin0,15 mg
- Tiamin0,11 mg
- Vatten107,02 g
- Vitamin B120,25 µg
- Vitamin B60,13 mg
- Vitamin C10,79 mg
- Vitamin D0,14 µg
- Vitamin E2,43 mg
- Zink1,47 mg