INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Potatis, skalad150 g
- Smör5 g
- Salt, peppar
- Mjölk
TILLAGNING
1. Koka potatis och mosa den.
2. Tillsätt puré och smör. Späd ev. med mjölk.
3. Hetta upp. Smaksätt.
Servera palsternacksmos istället för vanlig potatismos som tillbehör till veckans middag. Detta recept på palsternacksmos är lagat i timbalkonsistens.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)213,74 kcal
- Energi (kJ)899,97 kJ
- Fett4,73 g
- Enkelomättade fettsyror0,96 g
- Fleromättade fettsyror0,15 g
- Mättade fettsyror2,83 g
- Fiber4,99 g
- Järn0,60 mg
- Kalcium6 mg
- Kalium483 mg
- Kolesterol12,80 mg
- Kolhydrat36,68 g
- Disackarider0,48 g
- Monosackarider0,75 g
- Sackaros0,45 g
- Magnesium28,50 mg
- Natrium144 mg
- Niacin2,65 mg
- Protein3,60 g
- Riboflavin0,04 mg
- Tiamin0,08 mg
- Vatten117,20 g
- Vitamin B60,28 mg
- Vitamin C26,10 mg
- Vitamin D0,03 µg
- Vitamin E0,25 mg
- Zink0,30 mg