Grönärtssoppa med pepparrotscrème och persiljekrutonger

Grönärtssoppa med pepparrotscrème och persiljekrutonger

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Fräs lök och timjan i smör.

  2. 2. Tillsätt vin och låt koka upp.

  3. 3. Häll i puré, 2 dl crème fraiche och grönsaksbuljong. Låt koka 5 min och smaka av med salt och peppar.

  4. 4. Dela brytbrödet i mindre bitar och smörstek tills dom blir knapriga. Avsluta med salt och persilja.

  5. 5. Blanda den färskrivna pepparroten och resterande crème fraiche samt smaka av med salt och peppar.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    307,33 kcal
  • Energi (kJ)
    1285,67 kJ
  • Fett
    10,10 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,35 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,81 g
  • Mättade fettsyror
    5,90 g
  • Fiber
    8,45 g
  • Järn
    2,51 mg
  • Kalcium
    80,59 mg
  • Kalium
    425,66 mg
  • Kolesterol
    24,41 mg
  • Kolhydrat
    34,36 g
  • Disackarider
    9,98 g
  • Monosackarider
    1,07 g
  • Sackaros
    7,95 g
  • Magnesium
    73,03 mg
  • Natrium
    642,90 mg
  • Niacin
    4,21 mg
  • Protein
    12,06 g
  • Riboflavin
    0,28 mg
  • Tiamin
    0,50 mg
  • Vatten
    285,47 g
  • Vitamin B12
    0,10 µg
  • Vitamin B6
    0,28 mg
  • Vitamin C
    47,57 mg
  • Vitamin D
    0,13 µg
  • Vitamin E
    0,50 mg
  • Zink
    1,92 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet