Majs- och kycklingsoppa med persilja
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Sopp- och såsbas, berikad FINDUS 96008702150 g
- Hönsbuljong, färdig0,50 dl
- Margarin5 g
- Gul lök, hackad10 g
- 40 g
- Salt
- Svartpeppar malen
- 2 g
- Tillbehör
- Ost hårdost10 g
- Margarin5 g
- Mjölk200 g
TILLAGNING
1. Fräs lök och Salladskyckling i margarin. Tillsätt Majspuré och hönsbuljong. Koka upp.
2. Tillsätt Sopp- och såsbas. Hetta upp under omrörning. Smaksätt. Tillsätt Persilja strax före servering.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Ersätt Salladskyckling med tärnad Kycklingtimbal, Findus 29118.
Gelékonsistens: 90 g Majspuré och 180 Sopp- och såsbas. Förtjocka med Thick & Easy, Findus 22360. Servera med crème fraiche och geléad smörgås (sid 101).
Flytande konsistens: 90 g Majspuré och 180 g Sopp- och såsbas. Servera med crème fraiche.
MRS = Mätt Rätt & SlättTIPS!
Toppa soppan med en klick crème fraiche och finhackad chili. Servera med smörgås och mjölk.Majs- och kycklingsoppa är ett utmärkt middagsval. Perfekt för kallare dagar med en värmande soppa med mycket smak.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)563 kcal
- Energi (kJ)2353,75 kJ
- Fett32,59 g
- Enkelomättade fettsyror5,36 g
- Fleromättade fettsyror2,11 g
- Mättade fettsyror12,99 g
- Fiber4,14 g
- Järn0,32 mg
- Kalcium317,20 mg
- Kalium438,60 mg
- Kolesterol28,28 mg
- Kolhydrat37,01 g
- Disackarider9,78 g
- Monosackarider0,30 g
- Sackaros0,15 g
- Magnesium36,70 mg
- Natrium522 mg
- Niacin6,01 mg
- Protein28,46 g
- Riboflavin0,35 mg
- Tiamin0,19 mg
- Vatten239,36 g
- Vitamin B121,37 µg
- Vitamin B60,10 mg
- Vitamin C1,98 mg
- Vitamin D4,13 µg
- Vitamin E1,49 mg
- Zink1,41 mg