Örtkryddad köttfärssoppa

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Fräs köttfärs och purjolök i matfett. Tillsätt morotspuré, selleripuré och köttbuljong. Låt soppan koka upp.

  2. 2.  Häll i köksmästarblandningen och låt sjuda ett par minuter. Tillsätt pastasås och oregano.

  3. 3.  Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och extra matfett. Smaka av med salt och lite cayennepeppar. Tillsätt gräslök strax före servering.

  4. Servera med smörgås.

  5. Grov patékonsistens: Se ovan.
    Timbalkonsistens: Rotfruktssoppa, sid 160. Servera med crème fraiche smaksatt med slät pastasås och kryddor. Servera ev med geléad smörgås, sid 138.
    Gelékonsistens: Tjock Rotfruktssoppa, sid 160. Servera med crème fraiche smaksatt med slät pastasås och kryddor. Servera med geléad smörgås, sid 138.
    Flytande konsistens: Se timbalkonsistens, uteslut smörgås.

  6. MRS= Mätt Rätt & Slätt.

  7. TIPS!
    Gräslöken kan också bytas ut mot persilja.

  8. Mustig köttsoppa som är kryddad med flera örter och ger mycket smak. En passande maträtt för alla höst- och vinterkvällar. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    509,30 kcal
  • Energi (kJ)
    2130,77 kJ
  • Fett
    19,84 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,34 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,14 g
  • Mättade fettsyror
    9,18 g
  • Fiber
    3,88 g
  • Järn
    2,25 mg
  • Kalcium
    306,04 mg
  • Kalium
    1475,42 mg
  • Kolesterol
    31,09 mg
  • Kolhydrat
    59,40 g
  • Disackarider
    5,02 g
  • Monosackarider
    4,60 g
  • Sackaros
    2,13 g
  • Magnesium
    95,99 mg
  • Natrium
    15878,48 mg
  • Niacin
    8,69 mg
  • Protein
    20,94 g
  • Riboflavin
    0,22 mg
  • Tiamin
    0,25 mg
  • Vatten
    150,14 g
  • Vitamin B12
    3,58 µg
  • Vitamin B6
    0,34 mg
  • Vitamin C
    18,60 mg
  • Vitamin D
    2,26 µg
  • Vitamin E
    3,79 mg
  • Zink
    1,83 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning