
Sockerkaksbakelse
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ägg2 st
- Socker2 dl
- Berikning majsvälling FINDUS 960138972 dl
- Vetemjöl1 dl
- Bakpulver2 tsk
- Vaniljsocker2 tsk
- Smör50 g
- Mjölk1 dl
- Topping
- Vispgrädde1 dl
- Kesella100 g
- Bär100 g
- Smör och ströbröd till formen
TILLAGNING
1. Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa formen.
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman Berikning Majsvälling, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
3. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda ihop allt och häll i mindre formar. Grädda i ca 20 minuter.
Topping
1. Vispa grädden löst och blanda i kesella. Servera bakelserna med extra proteinrik grädde och bär.
Tips!
Testa att även lägga till en klick lemoncurd som topping. Det i kombination med grädde och bär blir smaskens.Servera små, söta sockerkaksbakelser som är ett kul alternativ till tårtan på kalaset. Berikade med
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)236,79 kcal
- Energi (kJ)990,75 kJ
- Fett11,67 g
- Enkelomättade fettsyror3,09 g
- Fleromättade fettsyror0,72 g
- Mättade fettsyror6,87 g
- Fiber0,73 g
- Järn0,94 mg
- Kalcium194,20 mg
- Kalium139,51 mg
- Kolesterol69,18 mg
- Kolhydrat27,40 g
- Disackarider19,95 g
- Monosackarider1,10 g
- Sackaros17,22 g
- Magnesium11,75 mg
- Natrium199,66 mg
- Niacin0,34 mg
- Protein5,15 g
- Riboflavin0,15 mg
- Tiamin0,08 mg
- Vatten42,23 g
- Vitamin B120,39 µg
- Vitamin B60,08 mg
- Vitamin C7,56 mg
- Vitamin D1,07 µg
- Vitamin E1,97 mg
- Zink0,50 mg