Äggtoddy med päron och kardemumma
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Mjölk6 dl
- Kanel, malen
- Kanelstång4 g
- Äggula8 st
- Socker4 msk
- Berikning Majsvällingpulver FINDUS 96013897100 g
- Kardemumma
TILLAGNING
1. Värm mjölken med kanelstången, lägg i Päronpuré och smälta ner. Vispa upp ägg och strösocker pösigt, vispa i Berikning Majsvällingpulver.
2. Tillsätt den varma mjölken under omrörning. Spetsa gärna äggtoddyn med cognac.
Grov patékonsistens: Se ovan
Timbalkonsistens: Se ovan
Gelékonsistens: Se ovan. Förtjocka med extra Berikning Majsvällingpulver eller Thick & Easy, Findus 22360
Flytande konsistens: Se ovan
TIPS!
Servera i glas och strö på kardemumma.En riktigt god äggtoddy med smak av päron och kardemumma, berikad med protein. Ett bra mellanmål helt enkelt!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)168,82 kcal
- Energi (kJ)706,28 kJ
- Fett7,45 g
- Enkelomättade fettsyror2,68 g
- Fleromättade fettsyror0,96 g
- Mättade fettsyror2,88 g
- Fiber1,74 g
- Järn1,40 mg
- Kalcium164,05 mg
- Kalium242,54 mg
- Kolesterol149,21 mg
- Kolhydrat18,15 g
- Disackarider10,90 g
- Monosackarider4,04 g
- Sackaros5,51 g
- Magnesium16,84 mg
- Natrium78,80 mg
- Niacin0,41 mg
- Protein6,37 g
- Riboflavin0,25 mg
- Tiamin0,13 mg
- Vatten96,03 g
- Vitamin B121 µg
- Vitamin B60,14 mg
- Vitamin C9,37 mg
- Vitamin D2,32 µg
- Vitamin E4,05 mg
- Zink0,98 mg