Ärtiga ägghalvor

Ärtiga ägghalvor

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Koka äggen.

  2. Skala och gröp ur äggulan ur äggen. Mixa gröna ärtor med äggula och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

  3. Lägg blandningen i en spritspåse och spritsa i ägghalvan och garnera med en bit färsk chili. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    99,52 kcal
  • Energi (kJ)
    416,55 kJ
  • Fett
    7,12 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,68 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,94 g
  • Mättade fettsyror
    2,38 g
  • Fibrer
    0,34 g
  • Järn
    1,15 mg
  • Kalcium
    35,65 mg
  • Kalium
    110,63 mg
  • Kolesterol
    207,58 mg
  • Kolhydrater
    1,06 g
  • Disackarider
    0,34 g
  • Monosackarider
    0,33 g
  • Sackaros
    0,25 g
  • Magnesium
    10,06 mg
  • Natrium
    107,31 mg
  • Niacin
    0,14 mg
  • Protein
    7,79 g
  • Riboflavin
    0,28 mg
  • Tiamin
    0,07 mg
  • Vatten
    54,31 g
  • Vitamin B12
    0,89 µg
  • Vitamin B6
    0,07 mg
  • Vitamin C
    4,84 mg
  • Vitamin D
    0,86 µg
  • Vitamin E
    3,41 mg
  • Zink
    0,88 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet