Broccolisoppa med palsternacka

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Koka upp puréer, mjölk, grönsaksbuljong, citronjuice och matfett. Låt sjuda ca 5 minuter.

  2. 2. Lägg i broccolibuketter.

  3. 3. Låt soppan koka upp och smaka av med salt och peppar. Red eventuellt soppan med majsstärkelse.

  4. Ädelostkräm 

  5. 1. Mosa ädelosten med en gaffel och blanda med smetana.

  6. 2. Smaka av med salt och peppar.

  7. Tips! 

  8. Det går lika bra att använda ädelost på tub.

  9. En krämig broccolisoppa med palsternacka och ädelost. Gjord på ekologisk broccolipuré samt palsternackspuré. Med puréer går det enkelt och snabbt att laga goda, mättande soppor till era gäster!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    354,34 kcal
  • Energi (kJ)
    1482,48 kJ
  • Fett
    28,41 g
  • Enkelomättade fettsyror
    10,51 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,62 g
  • Mättade fettsyror
    12,28 g
  • Fibrer
    2,80 g
  • Järn
    0,62 mg
  • Kalcium
    290,63 mg
  • Kalium
    537,50 mg
  • Kolesterol
    49,51 mg
  • Kolhydrater
    12,37 g
  • Disackarider
    9,18 g
  • Monosackarider
    1,54 g
  • Sackaros
    1,10 g
  • Magnesium
    42,11 mg
  • Natrium
    313,76 mg
  • Niacin
    1,10 mg
  • Protein
    11,68 g
  • Riboflavin
    0,37 mg
  • Tiamin
    0,16 mg
  • Vatten
    259,70 g
  • Vitamin B12
    1,11 µg
  • Vitamin B6
    0,24 mg
  • Vitamin C
    53,06 mg
  • Vitamin D
    1,62 µg
  • Vitamin E
    4,02 mg
  • Zink
    1,70 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning