Grönkål med citron

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Fräs purjolöken lätt i smör. Tillsätt grönkål och rör tills den tinar. Tillsätt, grönsaksfond, Crème fraiche, rivet skal och saft av citron. Låt sjuda i 5-7 minuter och smaka av med salt och peppar.

Näringsvärde per portion

  • Energi (kcal)
    193,12 kcal
  • Energi (kJ)
    808 kJ
  • Fett
    16,53 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,83 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,94 g
  • Mättade fettsyror
    10,58 g
  • Fibrer
    3,12 g
  • Järn
    0,54 mg
  • Kalcium
    169,23 mg
  • Kalium
    432,84 mg
  • Kolesterol
    46,20 mg
  • Kolhydrater
    6,06 g
  • Disackarider
    1,78 g
  • Monosackarider
    1,50 g
  • Sackaros
    0,74 g
  • Magnesium
    24,27 mg
  • Natrium
    278,46 mg
  • Niacin
    0,83 mg
  • Protein
    4,01 g
  • Riboflavin
    0,18 mg
  • Tiamin
    0,08 mg
  • Vatten
    147,42 g
  • Vitamin B12
    0,05 µg
  • Vitamin B6
    0,14 mg
  • Vitamin C
    39,03 mg
  • Vitamin D
    0,06 µg
  • Vitamin E
    2,92 mg
  • Zink
    0,35 mg

Energifördelning

Alla näringsvärden

Produkter som inkluderas i receptet