Grönkål med citron

Grönkål med citron

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Fräs purjolöken lätt i smör.

  2. 2. Tillsätt grönkål och rör tills den tinar.

  3. 3. Tillsätt grönsaksfond, crème fraiche, zest och saft av citron. Låt sjuda i 5-7 minuter och smaka av med salt och peppar.

  4. Tips!

  5. Toppa rätten med extra citronzest.

  6. Grönkål och citron är en smakkombination som alltid funkar! En enkel rätt som fungerar utmärkt som tillbehör på buffén. Den passar både till påskbordet och till julbordet.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    193,12 kcal
  • Energi (kJ)
    808 kJ
  • Fett
    16,53 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,83 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,94 g
  • Mättade fettsyror
    10,58 g
  • Fiber
    3,12 g
  • Järn
    0,54 mg
  • Kalcium
    169,23 mg
  • Kalium
    432,84 mg
  • Kolesterol
    46,20 mg
  • Kolhydrat
    6,06 g
  • Disackarider
    1,78 g
  • Monosackarider
    1,50 g
  • Sackaros
    0,74 g
  • Magnesium
    24,27 mg
  • Natrium
    278,46 mg
  • Niacin
    0,83 mg
  • Protein
    4,01 g
  • Riboflavin
    0,18 mg
  • Tiamin
    0,08 mg
  • Vatten
    147,42 g
  • Vitamin B12
    0,05 µg
  • Vitamin B6
    0,14 mg
  • Vitamin C
    39,03 mg
  • Vitamin D
    0,06 µg
  • Vitamin E
    2,92 mg
  • Zink
    0,35 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet