INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Smör25 g
- Grönsaksfond30 g
- Crème fraiche5 dl
- Citron1,50 st
- Salt
- Vitpeppar
TILLAGNING
1. Fräs purjolöken lätt i smör.
2. Tillsätt grönkål och rör tills den tinar.
3. Tillsätt grönsaksfond, crème fraiche, zest och saft av citron. Låt sjuda i 5-7 minuter och smaka av med salt och peppar.
Tips!
Toppa rätten med extra citronzest.
Grönkål och citron är en smakkombination som alltid funkar! En enkel rätt som fungerar utmärkt som tillbehör på buffén. Den passar både till påskbordet och till julbordet.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)193,12 kcal
- Energi (kJ)808 kJ
- Fett16,53 g
- Enkelomättade fettsyror3,83 g
- Fleromättade fettsyror0,94 g
- Mättade fettsyror10,58 g
- Fiber3,12 g
- Järn0,54 mg
- Kalcium169,23 mg
- Kalium432,84 mg
- Kolesterol46,20 mg
- Kolhydrat6,06 g
- Disackarider1,78 g
- Monosackarider1,50 g
- Sackaros0,74 g
- Magnesium24,27 mg
- Natrium278,46 mg
- Niacin0,83 mg
- Protein4,01 g
- Riboflavin0,18 mg
- Tiamin0,08 mg
- Vatten147,42 g
- Vitamin B120,05 µg
- Vitamin B60,14 mg
- Vitamin C39,03 mg
- Vitamin D0,06 µg
- Vitamin E2,92 mg
- Zink0,35 mg