Grönkålspaj

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Fräs hackad lök och vitlök i smöret. Tillsätt grönkålen och smaksätt med salt och peppar.

  2. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Lägg grönkålsblandningen i pajskalet och häll på äggstanningen .

  3. Toppa med hackade nötter och ost. Ni kan välja att ta bort nötterna och ersätta det med rostade solrosfrön om det finns allergiker.

  4. Sätt i ugn 180°C i ca 25- 30 minuter.

Näringsvärde per portion

  • Energi (kcal)
    709,83 kcal
  • Energi (kJ)
    2970,03 kJ
  • Fett
    53,81 g
  • Enkelomättade fettsyror
    15,22 g
  • Fleromättade fettsyror
    8,13 g
  • Mättade fettsyror
    26,60 g
  • Fibrer
    3,44 g
  • Järn
    1,85 mg
  • Kalcium
    336,16 mg
  • Kalium
    535,22 mg
  • Kolesterol
    245,64 mg
  • Kolhydrater
    36,45 g
  • Disackarider
    4,53 g
  • Monosackarider
    1,33 g
  • Sackaros
    0,83 g
  • Magnesium
    55,73 mg
  • Natrium
    622,36 mg
  • Niacin
    2,11 mg
  • Protein
    19,51 g
  • Riboflavin
    0,48 mg
  • Tiamin
    0,27 mg
  • Vatten
    189,11 g
  • Vitamin B12
    1,27 µg
  • Vitamin B6
    0,28 mg
  • Vitamin C
    21,95 mg
  • Vitamin D
    1,86 µg
  • Vitamin E
    6,80 mg
  • Zink
    2,19 mg

Energifördelning

Alla näringsvärden

Produkter som inkluderas i receptet