INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Smör30 g
- Gul lök50 g
- Vitlök, klyfta0,50 st
- Ägg3 st
- Mjölk2 dl
- Grädde1 dl
- Riven ost60 g
- Salt och Peppar
- Valnötter1 dl
TILLAGNING
Fräs hackad lök och vitlök i smöret. Tillsätt grönkålen och smaksätt med salt och peppar.
Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Lägg grönkålsblandningen i pajskalet och häll på äggstanningen .
Toppa med hackade nötter och ost. Ni kan välja att ta bort nötterna och ersätta det med rostade solrosfrön om det finns allergiker.
Sätt i ugn 180°C i ca 25- 30 minuter.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)709,83 kcal
- Energi (kJ)2970,03 kJ
- Fett53,81 g
- Enkelomättade fettsyror15,22 g
- Fleromättade fettsyror8,13 g
- Mättade fettsyror26,60 g
- Fibrer3,44 g
- Järn1,85 mg
- Kalcium336,16 mg
- Kalium535,22 mg
- Kolesterol245,64 mg
- Kolhydrater36,45 g
- Disackarider4,53 g
- Monosackarider1,33 g
- Sackaros0,83 g
- Magnesium55,73 mg
- Natrium622,36 mg
- Niacin2,11 mg
- Protein19,51 g
- Riboflavin0,48 mg
- Tiamin0,27 mg
- Vatten189,11 g
- Vitamin B121,27 µg
- Vitamin B60,28 mg
- Vitamin C21,95 mg
- Vitamin D1,86 µg
- Vitamin E6,80 mg
- Zink2,19 mg