Klostergrönsaker

Klostergrönsaker med pepparrotscrème

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Tillaga Klostergrönsaker enligt anvisning på förpackningen.

  2. 2. Vispa crème fraiche tjock i maskin. Tillsätt den rivna pepparroten.

  3. 3. Blanda vinäger och olja smaka av med socker, salt och peppar. Vänd ner i grönsakerna.

  4. 4. Toppa grönsakerna med pepparrotscrèmen.

  5. Tips!

  6. Forma crème fraichen med hjälp av en varm slev.

  7. Klostergrönsaker - en klassisk blandning av grönsaker. Morot, sugar snap peas och blomkål. Perfekt på salladsbuffén eller som ett enklare tillbehör till huvudrätten.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    268,12 kcal
  • Energi (kJ)
    1121,71 kJ
  • Fett
    26 g
  • Enkelomättade fettsyror
    10,56 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,58 g
  • Mättade fettsyror
    12,32 g
  • Fiber
    1,80 g
  • Järn
    0,76 mg
  • Kalcium
    54,95 mg
  • Kalium
    166,04 mg
  • Kolesterol
    47,76 mg
  • Kolhydrat
    5,91 g
  • Disackarider
    2,46 g
  • Monosackarider
    0,57 g
  • Sackaros
    1,22 g
  • Magnesium
    16,39 mg
  • Natrium
    316,25 mg
  • Niacin
    0,55 mg
  • Protein
    2,64 g
  • Riboflavin
    0,15 mg
  • Tiamin
    0,07 mg
  • Vatten
    95,73 g
  • Vitamin B12
    0,06 µg
  • Vitamin B6
    0,08 mg
  • Vitamin C
    9 mg
  • Vitamin D
    0,06 µg
  • Vitamin E
    2,19 mg
  • Zink
    0,32 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet