Klostergrönsaker med pepparrotscrème
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Pepparrot riven15 ml
- Crème fraiche6 dl
- Vinäger vit0,50 dl
- Olivolja1 dl
- Socker
- Salt
- Peppar
TILLAGNING
1. Tillaga Klostergrönsaker enligt anvisning på förpackningen.
2. Vispa crème fraiche tjock i maskin. Tillsätt den rivna pepparroten.
3. Blanda vinäger och olja smaka av med socker, salt och peppar. Vänd ner i grönsakerna.
4. Toppa grönsakerna med pepparrotscrèmen.
Tips!
Forma crème fraichen med hjälp av en varm slev.
Klostergrönsaker - en klassisk blandning av grönsaker. Morot, sugar snap peas och blomkål. Perfekt på salladsbuffén eller som ett enklare tillbehör till huvudrätten.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)268,12 kcal
- Energi (kJ)1121,71 kJ
- Fett26 g
- Enkelomättade fettsyror10,56 g
- Fleromättade fettsyror1,58 g
- Mättade fettsyror12,32 g
- Fiber1,80 g
- Järn0,76 mg
- Kalcium54,95 mg
- Kalium166,04 mg
- Kolesterol47,76 mg
- Kolhydrat5,91 g
- Disackarider2,46 g
- Monosackarider0,57 g
- Sackaros1,22 g
- Magnesium16,39 mg
- Natrium316,25 mg
- Niacin0,55 mg
- Protein2,64 g
- Riboflavin0,15 mg
- Tiamin0,07 mg
- Vatten95,73 g
- Vitamin B120,06 µg
- Vitamin B60,08 mg
- Vitamin C9 mg
- Vitamin D0,06 µg
- Vitamin E2,19 mg
- Zink0,32 mg