Quinoa- och grönkålsbiffar med vetekornspilaff och grillade grönsaker

Quinoa- och grönkålsbiffar med vetekornspilaff

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Tillaga Quinoa- och grönkålsbiffar, Vetekornspilaff med sojabönor samt broccolibuketterna enligt anvisning på förpackningarna.

  2. Morotssås

  3. 1. Koka morötterna.

  4. 2. Fräs lök och blanda i vitlök.

  5. 3. Häll i krossade tomater, buljong, grädde, chili och morötter. Låt koka upp. Mixa såsen slät och krydda.

  6. Blanda samman babyspenat med broccolibuketterna och tunt skivad rödlök. Rör samman ingredienserna till vinägretten.

  7. Tips!

  8. Det går också bra att använda våra krispiga Spenatpinnar. 

  9. Enkel och smakrik rätt som passar utmärkt till lunch. Spröda Quinoa- och grönkålsbiffar som gör det enkelt att få barnen att äta mer grönsaker. Snabb och smidig tillagning.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    1004,67 kcal
  • Energi (kJ)
    4203,63 kJ
  • Fett
    37,78 g
  • Enkelomättade fettsyror
    9,89 g
  • Fleromättade fettsyror
    14,21 g
  • Mättade fettsyror
    10,76 g
  • Fibrer
    35,45 g
  • Järn
    17,98 mg
  • Kalcium
    349,69 mg
  • Kalium
    3252,20 mg
  • Kolesterol
    30,80 mg
  • Kolhydrater
    84,25 g
  • Disackarider
    36,32 g
  • Monosackarider
    12,05 g
  • Sackaros
    33,26 g
  • Magnesium
    665,04 mg
  • Natrium
    965,81 mg
  • Niacin
    9,74 mg
  • Protein
    64,12 g
  • Riboflavin
    2,28 mg
  • Tiamin
    3,66 mg
  • Vatten
    411,11 g
  • Vitamin B12
    0,36 µg
  • Vitamin B6
    4,16 mg
  • Vitamin C
    96,49 mg
  • Vitamin D
    0,02 µg
  • Vitamin E
    28,94 mg
  • Zink
    36,81 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning