Quinoa- och grönkålsbiffar med vetekornspilaff
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 750 g
- 2000 g
- babyspenat300 g
- rödlök300 g
- Morotssås
- gul lök200 g
- krossade tomater500 g
- vitlök15 g
- matlagningsgrädde7 dl
- grönsaksfond3 msk
- salt10 g
- chilipulver6 g
- svartpeppar5 g
- Vinägrett
- rapsolja0,80 dl
- balsamico1 dl
- flytande honung40 g
- vatten0,50 dl
- svartpeppar4 g
TILLAGNING
Tillaga Quinoa- och grönkålsbiffar, Vetekornspilaff med sojabönor samt broccolibuketterna enligt anvisning på förpackningarna.
Morotssås
1. Koka morötterna.
2. Fräs lök och blanda i vitlök.
3. Häll i krossade tomater, buljong, grädde, chili och morötter. Låt koka upp. Mixa såsen slät och krydda.
Blanda samman babyspenat med broccolibuketterna och tunt skivad rödlök. Rör samman ingredienserna till vinägretten.
Tips!
Det går också bra att använda våra krispiga Spenatpinnar.
Enkel och smakrik rätt som passar utmärkt till lunch. Spröda Quinoa- och grönkålsbiffar som gör det enkelt att få barnen att äta mer grönsaker. Snabb och smidig tillagning.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)1004,67 kcal
- Energi (kJ)4203,63 kJ
- Fett37,78 g
- Enkelomättade fettsyror9,89 g
- Fleromättade fettsyror14,21 g
- Mättade fettsyror10,76 g
- Fiber35,45 g
- Järn17,98 mg
- Kalcium349,69 mg
- Kalium3252,20 mg
- Kolesterol30,80 mg
- Kolhydrat84,25 g
- Disackarider36,32 g
- Monosackarider12,05 g
- Sackaros33,26 g
- Magnesium665,04 mg
- Natrium965,81 mg
- Niacin9,74 mg
- Protein64,12 g
- Riboflavin2,28 mg
- Tiamin3,66 mg
- Vatten411,11 g
- Vitamin B120,36 µg
- Vitamin B64,16 mg
- Vitamin C96,49 mg
- Vitamin D0,02 µg
- Vitamin E28,94 mg
- Zink36,81 mg