INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Fetaost250 g
- Ägg165 g
- Svartpeppar5 g
- Mjölk500 g
- Persilja15 g
- Salt7 g
TILLAGNING
1. Tryck ut pajskalsplattor i ett bleck.
2. Lägg i grönkål, rödbetor, spenat och purjolök.
3. Strö över smulad ost.
4. Rör ihop ägg, mjölk, persilja, salt och peppar.
5. Häll stanningen över grönsakerna.
6. Grädda pajen i ugnen på 225 grader i ca 30-40 minuter, tills pajen fått fin färg.
Tips!
För att få en extra krispig paj går det bra att förgrädda pajskalsplattorna i ugnen på 200 grader i ca 6 minuter.
Att rödbetor funkar perfekt i pajer är det nog inte många som har missat. En paj som fungerar året om, lika bra till vår som till vinter. Dela pajen i mindre bitar och servera som ett härligt, grönt inslag på julbordet!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)178,61 kcal
- Energi (kJ)747,23 kJ
- Fett9,04 g
- Enkelomättade fettsyror2,38 g
- Fleromättade fettsyror0,82 g
- Mättade fettsyror5,02 g
- Fiber3,96 g
- Järn1,73 mg
- Kalcium343,65 mg
- Kalium714,97 mg
- Kolesterol81,40 mg
- Kolhydrat11,23 g
- Disackarider8,54 g
- Monosackarider1,48 g
- Sackaros5,99 g
- Magnesium62,91 mg
- Natrium621,85 mg
- Niacin1,13 mg
- Protein11,20 g
- Riboflavin0,38 mg
- Tiamin0,14 mg
- Vatten222,62 g
- Vitamin B120,86 µg
- Vitamin B60,31 mg
- Vitamin C37,97 mg
- Vitamin D0,78 µg
- Vitamin E3,47 mg
- Zink1,88 mg