Rödbetspaj med grönkål

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

TILLAGNING

  1. 1. Tryck ut pajskalsplattor i ett bleck.

  2. 2. Lägg i grönkål, rödbetor, spenat och purjolök.

  3. 3. Strö över smulad ost.

  4. 4. Rör ihop ägg, mjölk, persilja, salt och peppar.

  5. 5. Häll stanningen över grönsakerna.

  6. 6. Grädda pajen i ugnen på 225 grader i ca 30-40 minuter, tills pajen fått fin färg.

  7. Tips!

  8. För att få en extra krispig paj går det bra att förgrädda pajskalsplattorna i ugnen på 200 grader i ca 6 minuter.

  9. Att rödbetor funkar perfekt i pajer är det nog inte många som har missat. En paj som fungerar året om, lika bra till vår som till vinter. Dela pajen i mindre bitar och servera som ett härligt, grönt inslag på julbordet!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    179,14 kcal
  • Energi (kJ)
    749,48 kJ
  • Fett
    9,04 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,38 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,82 g
  • Mättade fettsyror
    5,02 g
  • Fibrer
    4 g
  • Järn
    1,79 mg
  • Kalcium
    348,75 mg
  • Kalium
    725,62 mg
  • Kolesterol
    81,40 mg
  • Kolhydrater
    11,29 g
  • Disackarider
    8,54 g
  • Monosackarider
    1,48 g
  • Sackaros
    5,99 g
  • Magnesium
    63,29 mg
  • Natrium
    622,30 mg
  • Niacin
    1,16 mg
  • Protein
    11,23 g
  • Riboflavin
    0,39 mg
  • Tiamin
    0,14 mg
  • Vatten
    222,62 g
  • Vitamin B12
    0,86 µg
  • Vitamin B6
    0,31 mg
  • Vitamin C
    37,97 mg
  • Vitamin D
    0,78 µg
  • Vitamin E
    3,47 mg
  • Zink
    1,90 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning