Tomatrigatoni och broccolimedaljong

Tomatrigatoni & broccolimedaljong

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. BROCCOLIMEDALJONG

  2. Tillaga enligt anvisningen på förpackningen.

  3.  TOMATSÅS

  4. Bryn lök och vitlök mjuka i lite olja. Slå på tomatkross, honung, balsamico och låt sjuda ca 10-15 min. Mixa slät.

  5.  PASTA

  6. Finhacka broccolin, som sedan hälles i pasta koket strax innan pastan är klar. Koka pastan al dente, skölj av pastan hastigt. Slå tomatmixen över pastan och blanda försiktigt. Vid servering toppa med halverade tomater, örtsallad och broccolimedaljong. Droppa över lite olivolja.

  7. TIPS! Vill du lyfta rätten ytterligare kan körsbärstomaterna långbakas i ugn. Halvera tomaterna, ringla över olja, strö över lite socker, salt och svartpeppar. Kör på 100° C varmluft i ca 2 timmar.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    485,86 kcal
  • Energi (kJ)
    2032,82 kJ
  • Fett
    7,68 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,90 g
  • Mättade fettsyror
    1,50 g
  • Fibrer
    10,13 g
  • Järn
    3,02 mg
  • Kalcium
    133,75 mg
  • Kalium
    975,64 mg
  • Kolesterol
    52,99 mg
  • Kolhydrater
    79,84 g
  • Disackarider
    1,65 g
  • Monosackarider
    8,59 g
  • Sackaros
    1,46 g
  • Magnesium
    90,21 mg
  • Natrium
    678,26 mg
  • Niacin
    3,49 mg
  • Protein
    18,25 g
  • Riboflavin
    0,22 mg
  • Tiamin
    0,24 mg
  • Vatten
    259,71 g
  • Vitamin B12
    0,25 µg
  • Vitamin B6
    0,49 mg
  • Vitamin C
    57,55 mg
  • Vitamin D
    0,32 µg
  • Vitamin E
    4,53 mg
  • Zink
    2,03 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet