
Vegobullar med brysselkål och grönkål
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Rapsolja0,70 dl
- Brysselkål500 g
- Färsk potatis1500 g
- Malen kryddpeppar1 tsk
- Färska örter60 g
- Saffran1 g
- Torkad salvia2 g
- Malen kryddnejlika1 tsk
- Salt och peppar5 g
- Tabasco1 tsk
- Smetana200 g
TILLAGNING
1. Hacka potatis i bitar och krydda med saffran, salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 25 min på 180 grader.
2. Rör ut salvia i smetana och tillsätt tabasco. Smaka av med salt och peppar.
3. Stek upp Vegobullar enligt anvisningar på förpackning. Krydda med kryddpeppar och kryddnejlika, salt och vitpeppar.
4. Rosta brysselkål och grönkål med lite olja. Salta efter smak.
5. Dekorera gärna med färska örter och salvia. Servera med ett gott fullkornsbröd.
Tips!
Mortla saffran och salt innan du tillsätter den i rätten så fördelar du allt lättare.Vegobullar kommer bli en självklarhet på det vegetariska julbordet. De veganska ärtproteinbullarna är så goda så du inte ens saknar de klassiska köttbullarna.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)479,42 kcal
- Energi (kJ)2006,28 kJ
- Fett22,86 g
- Enkelomättade fettsyror5,46 g
- Fleromättade fettsyror2,09 g
- Mättade fettsyror5,26 g
- Fiber8,95 g
- Järn1,70 mg
- Kalcium114,66 mg
- Kalium963,46 mg
- Kolesterol19,20 mg
- Kolhydrat30,76 g
- Disackarider1,55 g
- Monosackarider2,14 g
- Sackaros1,03 g
- Magnesium59,03 mg
- Natrium223,68 mg
- Niacin3,75 mg
- Protein33,15 g
- Riboflavin0,16 mg
- Tiamin0,20 mg
- Vatten220,05 g
- Vitamin B120,04 µg
- Vitamin B60,48 mg
- Vitamin C91,67 mg
- Vitamin D0,05 µg
- Vitamin E3,48 mg
- Zink0,79 mg