Vegobullar med grön sås & rödkålsris
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gurka375 g
- Persilja100 g
- Vitvinsvinäger2,50 msk
- Socker2,50 tsk
- Vitpeppar2,50 krm
- Salt1 tsk
- Röd spetskål375 g
- Rapsolja2,50 msk
- Ris1 kg
- Grönskasbuljong0,50 liter
- Scharlottenlök75 g
- Matlagningsgrädde 15%2,50 dl
TILLAGNING
1. Börja med att koka upp riset och riv spetskålen. Blanda sedan ihop riset med spetskålen.
2. Hyvla gurka till spiraler och krydda med ättika, socker och salt. Sätt i lite press (t.ex. skål i skål) och låt stå i cirka 5 minuter.
3. Finhacka scharlottenlök och stek den mjuk. Tillsätt buljong och koka upp.
4. Tillsätt resten av ingredienserna och låt allt koka upp igen.
5. Mixa med en stavmixer till såsen är slät.
6. Stek upp Vegobullarna och servera med rödkålsriset och gröna såsen. Avsluta med att toppa med lite flingsalt och svartpeppar.
Tips!
Byt ut matlagningsgrädden mot ett vegetabiliskt alternativ för att göra rätten vegansk.
Vegobullar - ett grönare val som är fullt av ärtprotein! Denna rätt passar utmärkt att servera till såväl unga och äldre matsalsgäster som till restaurangens klimatsmarta gäster.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)649,07 kcal
- Energi (kJ)2716,13 kJ
- Fett16,42 g
- Enkelomättade fettsyror3,44 g
- Fleromättade fettsyror1,58 g
- Mättade fettsyror3,20 g
- Fiber5,91 g
- Järn2,47 mg
- Kalcium298,02 mg
- Kalium598,25 mg
- Kolesterol11 mg
- Kolhydrat87,53 g
- Disackarider3,41 g
- Monosackarider3,22 g
- Sackaros2,28 g
- Magnesium70,28 mg
- Natrium387,39 mg
- Niacin5,90 mg
- Protein33,62 g
- Riboflavin0,20 mg
- Tiamin0,39 mg
- Vatten201,30 g
- Vitamin B120,13 µg
- Vitamin B60,70 mg
- Vitamin C58,77 mg
- Vitamin D0,01 µg
- Vitamin E2,05 mg
- Zink1,47 mg