Thaisoppa med kyckling & wokgrönsaker
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1 kg
- Kokosmjölk1 kg
- Grönsaksbuljong20 g
- Lime, pressa ur juice180 g
- Currypasta110 g
- Fisksås100 g
- Salt och peppar
- Olja
TILLAGNING
1. Fräs currypastan i lite olja i en gryta.
2. Tillsatt buljong, kokosmjölk och fisksås.
3. Fräs wokgrönsakerna och låt fräsa i 5-6 minuter.
4. Tillsätt kycklingen och salta samt peppra efter behag.
5. Tillsätt den frästa blandningen i soppan och låt koka upp. Smaksätt mer om det behövs.
Tips!
Strö gärna over lite färsk koriander vid servering.
Soppa är aldrig fel. Prova något nytt och laga denna thai-inspirerade soppa med kyckling, kokosmjölk och wokgrönsaker. En utmärkt rätt att servera till många gäster.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)451,35 kcal
- Energi (kJ)1888,51 kJ
- Fett28,17 g
- Enkelomättade fettsyror3,47 g
- Fleromättade fettsyror1,56 g
- Mättade fettsyror21,34 g
- Fiber6,25 g
- Järn2,87 mg
- Kalcium74,80 mg
- Kalium937,30 mg
- Kolesterol70 mg
- Kolhydrat14,41 g
- Disackarider3,91 g
- Monosackarider2,24 g
- Sackaros3,95 g
- Magnesium94,28 mg
- Natrium1857,36 mg
- Niacin14,59 mg
- Protein32,67 g
- Riboflavin0,22 mg
- Tiamin0,29 mg
- Vatten245,08 g
- Vitamin B120,24 µg
- Vitamin B60,80 mg
- Vitamin C16,94 mg
- Vitamin D0,63 µg
- Vitamin E2,39 mg
- Zink1,94 mg