
Grönärtsoppa med kavringsboll och örtolja
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Soppa
 - Grönsaksbuljong, färdig20 liter
 - Salt och Peppar
 - Timjan
 - Mejram
 - Matlagningsgrädde2 liter
 - Ev. Maizena
 - Gul lök1 kg
 - Kavringsboll
 - Russin0,30 kg
 - Kavring1 kg
 - Gräslök0,20 g
 - Färskost0,80 kg
 - Salt
 - Örtolja
 - Rapsolja0,50 kg
 - Persilja0,20 kg
 
TILLAGNING
Soppa
Koka upp ärtpuré, buljong och lök. Red ev. med maizena, låt sjuda ca 5 min.
Tillsätt grädde och koka upp. Smaksätt med timjan, mejram, salt och peppar.
Kavringsboll
Blanda kavring, färskost och russin i snabbhacken till en formbar smet.
Smaksätt ned salt, forma bollar och rulla i gräslök.
Örtolja
Mixa oljan med persilja och ringla över soppan vid servering.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)190,40 kcal
 - Energi (kJ)796,69 kJ
 - Fett11,33 g
 - Enkelomättade fettsyror4,65 g
 - Fleromättade fettsyror1,81 g
 - Mättade fettsyror4,01 g
 - Fiber3,79 g
 - Järn1,32 mg
 - Kalcium62,23 mg
 - Kalium208,24 mg
 - Kolesterol15,59 mg
 - Kolhydrat14,65 g
 - Disackarider4,59 g
 - Monosackarider3,29 g
 - Sackaros3,26 g
 - Magnesium27,81 mg
 - Natrium569,82 mg
 - Niacin2,62 mg
 - Protein5,77 g
 - Riboflavin0,20 mg
 - Tiamin0,28 mg
 - Vatten279,49 g
 - Vitamin B120,12 µg
 - Vitamin B60,15 mg
 - Vitamin C36,26 mg
 - Vitamin D0,04 µg
 - Vitamin E1,88 mg
 - Zink0,74 mg
 

		
		
		