Grönärtsoppa med kavringsboll och örtolja

Grönärtsoppa med kavringsboll och örtolja

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Soppa

  2. Koka upp ärtpuré, buljong och lök. Red ev. med maizena, låt sjuda ca 5 min.

  3. Tillsätt grädde och koka upp. Smaksätt med timjan, mejram, salt och peppar.

  4. Kavringsboll

  5. Blanda kavring, färskost och russin i snabbhacken till en formbar smet.

  6. Smaksätt ned salt, forma bollar och rulla i gräslök.

  7. Örtolja

  8. Mixa oljan med persilja och ringla över soppan vid servering.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    190,40 kcal
  • Energi (kJ)
    796,69 kJ
  • Fett
    11,33 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,65 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,81 g
  • Mättade fettsyror
    4,01 g
  • Fibrer
    3,79 g
  • Järn
    1,32 mg
  • Kalcium
    62,23 mg
  • Kalium
    208,24 mg
  • Kolesterol
    15,59 mg
  • Kolhydrater
    14,65 g
  • Disackarider
    4,59 g
  • Monosackarider
    3,29 g
  • Sackaros
    3,26 g
  • Magnesium
    27,81 mg
  • Natrium
    569,82 mg
  • Niacin
    2,62 mg
  • Protein
    5,77 g
  • Riboflavin
    0,20 mg
  • Tiamin
    0,28 mg
  • Vatten
    279,49 g
  • Vitamin B12
    0,12 µg
  • Vitamin B6
    0,15 mg
  • Vitamin C
    36,26 mg
  • Vitamin D
    0,04 µg
  • Vitamin E
    1,88 mg
  • Zink
    0,74 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet